Studenti ove godine bez ,,Svetosavske nagrade”

VRANJE

Nagrada „Sveti Sava“ koja se dodeljuje prosvetnim radnicima, obrazovno-vaspitnim ustanovama, učenicima i studentima, ove godine neće biti dodeljena studentima jer kako navode na sajtu Grada Vranja ,,nije pristigao ni jedan predlog”.

Nagrada za najbolju ustanovu u oblasti vaspitno-obrazovnog rada za 2023. godinu biće dodeljena OŠ ,,Branko Radičević” iz Vranja. Nagrada ,,Sveti Sava” za najboljeg vaspitača ili stručnog saradnika za 2023. godinu pripala je Bosiljki Ristić, vaspitačici vrtića ,,Pčelica”.

Najbolji profesor razredne nastave za 2023. godinu je Silvana Ivković, profesor razredne nastave OŠ,, Vuk Karadžić’’, dok je nagrada za najboljeg veroučitelja-katihetu dodeljena Vesni Jovanović, veroučiteljici OŠ ,,Vuk Karadžić’’.

Prema odluci Komisije i Odbora za najboljeg nastavnika predmetne nastave osnovne škole za 2023. godinu izabrana je Milena Stanković, nastavnica matematike OŠ ,,Jovan Jovanović Zmaj’’.

Nagrada ,,Sveti Sava” za najboljeg nastavnika predmetne nastave srednje škole za 2023. godinu biće dodeljena Mirjani Stamenković, profesorki biologije Medicinske škole „ Dr Izabel Emsli Haton“.

Za najboljeg učenika osnovne škole u 2023. godini izabrana je Danica Simić, učenica OŠ ,,Branko Radičević’’, a za najboljeg srednjoškolca proglašen je Bogdan Stefanović, učenik Gimnazije „Bora Stanković“.

Komisija i Organizacioni odbor ,,Svetosavske nedelje” doneli su odluku da Specijalno priznanje ,,Sveti Sava” za izuzetan dugogodišnji doprinos u oblasti obrazovno – vaspitnog rada bude dodeljeno ŠOSO ,,Vule Antić”, kao i da se Neveni Stanković, učenici OŠ ,,Radoje Domanović” dodeli pohvala ili priznanje, jer ona pohađa nastavu po IOP – u 2 , a na republičkom takmičenju u posebnoj kategoriji osvojila je prvo mesto.

Svečana dodela nagrada biće organizovana u petak, 26. januara, na Svetosavskoj akademiji u Pozorištu ,,Bora Stanković’’. (kraj) DC/SM

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare