“Tržnica” u gubitku zbog korone

NIŠ

Na kraju trećeg kvartala ove godine sa gubitkom je u Nišu poslavala jedino “Tržnica” dok su sva ostala gradska javno-komunalna preduzeća poslovala sa dobitkom, rečeno je na današnjoj sednici Gradskog veća prilikom usvajanja izveštaja o realizovanim aktivnostima iz programa poslovanja javnih preduzeća od januara do septembra.

 Gradski većnik Miroslav Đokić izjavio je da se prihodi i aktivnosti gradskih preduzeća u prva tri kvartala ove godine razlikuju u odnosu na prošlu godinu, što je, kako je dodao, sasvim razumljivo s obzirom da ove godine imamo epidemiju korona virusa.

  “Sekretarijat za komunalnu delatnost je napravio analizu koja ukazuje na to da će naplata i prihodi biti gotovo isti ili neznatno manji na kraju ove godine, u odnosu na prošlu. “Tržnica” će tekuću godinu završiti sa gubitkom, ali ne velikim, što je očekivano s obzirom da jedan deo godine nisu radili zbog kovida pa je is tepen naplate zakupa tezgi bio manji”, izjavio je Đokić.

                          On je podsetio da je Gradsko veće imalo tokom godine niz mera koje su se ticale stabilizacije javnog sektora i javnih preduzeća.

                         “Ovih dana smo završili planove i programe poslovanja za sledeću godinu. Možemo slobodno da najavimo da ne očekujemo nikakve probleme, tako da će javno-komunalni sektor naredne godine raditi u najboljem mogućem redu’’- kazao je Đokić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare