U Vlasotince stigao novi rentgen

VLASOTINCE

U vlasotinački Dom zdravlja je stigao novi rentgen aparat

 Posle nešto više od mesec dana, pacijenti iz Vlasotinca mogu ponovo da obave neophodna dijagnostička snimanja na rendtgen aparatu u ovdašnjem Domu zdravlja.

Stigao je savremeni digitalni uređaj, vredan 12 miliona dinara, za koji su zaposleni morali da prođu novu obuku i dobiju licence, a Direktorat za nuklearnu i radijacionu bezbednost Srbije

Aparat je juče počeo sa radom.

Prethodni aparat bio star 30 godina, na njemu je 2008.godine promenjena cev, ali se poslednjih meseci često kvario.

“Dom zdravlja je učestvovao na konkursu resornog ministarstva u januaru ove godine i dobio novi rendtgen aparat, ali se zbog kovida 19 kasnilo sa procedurama. Nakon kvara na starom aparatu, ubrzan je proces nabavke novog. U narednom periodu moći ćemo mnogo bolje i kvalitetnije da pružimo građanima ovu uslugu jer je reč o aparatu novije generacije “, rekla je direktor Doma zdravlja Milena Stanković Mitrović.

Ona je za sledeću nedelju najavila nabavku dva sanitetska vozila koja su kupile opštine Vlasotince i Crna Trava, s obzirom na to da ova ustanova „pokriva“ teritoriju dve opštine.

“U toku naredne godine predviđena su sredstva za nabavku ultrazvučnog aparata za fizikalnu medicinu, autoklava i aparata za detekciju vena “, najavila je Stanković-Mitrović.

U kovid ambulanti broj pregleda je ove nedelje repolovljen u odnosu na pre sedam dana. Umesto oko 200, pregleda se 100 pacijenata dnevno, a većinom su u pitanju kontrolni pregledi. Dnevno se testira između 20 i 30 osoba. U ovoj ustanovi testiranja se ne zakazuju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare