Trogodišnjica pada plafona u OŠ ,, Bora Stanković ,, u Vučju

LESKOVAC-VUČJE

 

Pune tri godine od pada tek nameštenog plafona na čitavom spratu škole ,,Bora Stanković,, u Vučju ” su bile pre par dana.

Neko bi samo rekao – bruka i sramota, poručuje Gradski odbor DSS u Leskovcu.

“Ne, to je ništa u poredjenju sa saznanjem da do današnjeg dana ništa nije učinjeno na sanaciji tako izvedenih radova. Doduše uradjeno je nešto, što je takodje čudno da ne kažemo sramotno.

Naime gradjevinski veštak koji je angažovan za veštačenje pada plafona u svom stručnom izveštaju jedino što je pronašao bilo je da je pad plafona uticao na psihu radnika ove škole.

Pitamo se da li veštanje izvedenih radova treba da se bavi izvodjenjem radova sa svim propustima ili psihom prosvetnih radnika i zaposlenih u ovoj školi?

Ako je sve u redu po nalazu, predpostavljamo, naručenog izveštaja tog veštaka za pitamo: Zašto je gradjevinska inspekcija zabranila korišćenje čitavog sprata?

Pune tri godine ništa nije učinjeno a za sve to vreme uzalud se greje 2/3 zapreminsko prostora škole. Da li su troškovi grejanja već prevazišli troškove sanacije?

Na žalost, najveća šteta se ogleda u vanrednim uslovima izvodjenja nastave.

Podsećamo gradonačelnika da je u jednoj svojoj poseti, koja je služila izgleda samo predizbornoj kampanji , na pitanje novinara odgovorio da će zadužiti tim ljudi da u kratkom vremenskom roku nadju rešenje za nastali problem.

Da li je godinu dana dovoljno kratak rok? Cilj ovog saopštenja nije nalaženje krivca već podsećanje da ta sramota treba najzad da bude rešena zarad normalizacije izvodjenja nastave i bespotrebnog rasipanja novca”, navodi DSS.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Dragan
Dragan
6 godine pre

Pa da , za naše tužilaštvo , takvo kakvo je , nema osnova za krivicu . To se i očekivalo . Ali , to jeste strašno . Mogla su deca da poginu . Ali, tužilaštvo mora da radi po direktivi.Kao i sudstvo uopšte.