TRIO – Lena Mišić, Filip Anđelković i Tadija Damjanović pobedili na 22. Festivalu “Zlatna Pčelica”

NIŠ

Svi mališani, a bilo ih je preko 30,  koji su učestvovali na 22. Festivalu “Zlatna Pčelica”  su pobednici, no i pored toga među jednakima su izdvojei neki izvođači koji se smatraju pobednicima Festivala. Za apsolutne  pobednike Festivala „ Zlatna Pčelica“ proglašeni su   Lena Mišić, Filip Anđelković i Tadija Damjanović  koji su otpevali pesmu “Skijanje”.

Prvo mesto za interpretaciju osvojila je Anika Milenković sa  pesmom “ Godišnja doba”

 Nagradom za drugo mesto za interpretaciju nagrađena je Ana Pejić koja je pevala pesmu “ Prvi sneg” a za treće mesto za interpretaciju nagrađen je Mihajlo Aranđelović koji je pevao pesmu “ Da li meni nešto fali”.
Za najbolji tekst nagrađen je  Tomislav Nikolić za pesmu “Da li meni nešto fali”.

Nagradu za aranžman  dobio je Aleksandar Petković za pesmu “Lila skrivalica”

Najmlađi učesnika – festivala bio je Mihajlo Mitić za šta je dobio posebno priznanje.

Nagrada za scenski nastup dobili su Jug Marinković i Maša Mitrović  koji su pevali pesmu “ Dva medveda”

Najbolji  duet  festivala bili su Sanja Jocić i LJubica Žikić koji su pevali  pesmu “ Radujem se što sam dete”, a najbolji trio Danka Božović, Dorotea Kokoris i Ilija Petrović  koji su pevali pesmu “Maca mezimica”

Festivalu “Zlatna Pčelica”, organizovan je   po 22. put  u Domu vojske Nišu . Čule su se 15 novih kompozicija.

“ Na sceni je izašlo 33 mališana koji pevaju solo deonice, duetske i pesme u trio izvođenju. Imamo naš hor “Zlatne pčelice koji broji 20 mališana i naše drugare koji su malo stariji . To je hor Niže muzičke škole pod dirigentskom palicom gospođe Ninoslave Podvinski. Imamo i našu ritmičku grupu, devojčice iz vrtića “Bambi” koje prate nastupe”, rekla je direktorka PU Pčelica Svetlana Mitić.

Svetlana Mitić kazala je da je cilj manifestacije da “ deci vrati radost, sreću, zadovoljstvo”.

Deca su za Festival pripremana poslednja tri meseca .

“Prepoznali smo njihove talente,jer mi i radimo da prepoznamo talente dece, ne samo za umetnost, nego i za sve dugo što im je potrebno za život. Sada je na roditeljima i na lokalnoj zajednici, da radimo na tome svi zajedno , jer smo svi na istom putu. Stvaramo nove generacije , nove mlade ljude koji će ostati u ovom gradu i na koje ćemo biti ponosni”, dodala je Mitić.

Na takmičenju su svoje tačke imala deca iz svih 26 vrtića JPU “Pčelica”. Pre tri meseca organizovane su audicije po svim vrtićima . Umetnički direktor festivala Nenad Stošić , profesor muzike odabrao je najtalentovanije i koji se snalaze na sceni .

Posebnu lepotu Festivala dali su kostimi. Sva deca, voditelji i učesnici su bila kostimirani u duhu novogodišnjih i božićnih praznika , kako je rekla direktorka “u Sneško Belić fazonu” .

Sva deca su dobila igračke. Deca koja su dobila nagrade po oceni žirija, dobila su “Pertinijeve” igračke.

Generalni sponzor kao i svake godine  bio je grad Niš. 

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Mama
Mama
5 godine pre

Cije dete je pobedilo? Dete sekretarice, pravnice JPU Pcelica. Slucajnost