JKP Medijana: Čiste se ulice prvog i drugog prioriteta u gradu

NIŠ

Svi putni pravci, putevi prvog i drugog prioriteta, ulice i bulevari u gradskom području Niša su prohodni.

Ekipe Javno komunalnog preduzeća Mediana od jutros čiste sa osam ekipa, sva vozila su uključena u čišćenje niških ulica. Ulice  III i IV prioriteta biti čišćene kada stane sneg.

U toku jučerašnjeg dana JKP Mediana je na niške ulice bacila 135 tona soli, a palo je 15-20 santimetara novog snega.

Pet velikih vozila ,  jedno malo i jedno rezervno, koje radi u paru sa velikim vozilima, od rano ujutru rade na čišćenju saobraćajnica bulevarskog tipa U funkciji je  i bob ket koji čisti trotoarske površine i radnici koji rade lopatama neprekidno su angažovani kako vi se dobila borba sa snegom i olistile površine za saobraćaj i prolazak pešaka . Ekipe Javno komunalnog preduzeća Mediana od jutros čiste sa osam ekipa, sva vozila su uključena u čišćenje niških ulica. – rekao je Dragoslav Pavlović, direktor JKP Medijana.

 „Kako konstantno pada sneg, mi konstantno i čistimo. Sve dok pada sneg imamo mogućnosti da radimo ulice prvog i drugog prioriteta i za to možemo da garantujemo da će biti čišćeno i očišćeno i prohodno. Onog trenutka kada bude prestao sneg da pada , a to očekujemo da bude u toku noći, jer je prognozirano da čitavog dana pada sneg , onda ćemo tokom noći da se bavimo i ulicama trećeg i četvrtog prioriteta, koje su uglavnom  u brdskom predelu. To je Kalač brdo, Delijski vis, i one male ulice koje povezuju glavne saobraćajnice.

Sneg pada non –stop

 „Mi smo imali jedan veliki talas snega koji je jutros krenuo od 4,00 do 600. Ponovo je sneg počeo da pada negde oko 9,30, i to nesmanjenim prioritetom. Imali smo jedan kratak period od dva ipo sata kada smo jutros očistili glavne gradske saobraćajnice. Evo, kako je sneg nastavio da pada, tako se i mi borimo i dalje. Jedina stvara koje eventualno treba da se bojimo je da neko vozilo ne otkaže i da onda imamo manjak mogućnosti da čistimo. Do sada je sve bilo u redu. Imali smo samo manje otkaze gde su popravke trajale vrlo kratko i vraćali smo vozila u funkciju. Nije bilo do sada problema“ kaže Dragoslav Pavlović. .

Radnic JKP „Medijana“ čiste autobuska stajališta, staze u centru grada, kao i duž Bulevara Nemanjića, i one lokaije koje su jvne namene , gde je frekfentno i gde često prolaze građan.

„Rasporedili smo 35 radnika na mostove, gradska stajališta i javne gradske površine, trotoare, a očekujemo i od svih građana da se uključe u čišćenje snega, jer po važećoj gradskoj odluci, oni treba da čiste ispred svojih lokala i domaćinstava“.

Dragoslav Pavlović poziva i skupštine stanara zgrada koji ispred svojih zgrada treba da očiste prilaze , kako bi građan mogli nesmetano da uđu u svoj stan.

I ekipe zelenila su na terenu. Oni čiste parkovske površine i staze u okviru i oko  parkova i aktivno rade malim vozilima.

„ Imamo dva traktora kojima sa raonicimo guramo sneg. U parkovima ne sme da se baca so nego može samo da se gura sneg“, objašnjava Pavlović.

Uskoro je proslava Srpske Nove godine,  pa radnici i rukovodstvo „Medijane i o tome vode računa.

„Trebalo bi da očistimo zelene površine, i javne površine u okviru Parka Svetog Save. Na ovom prostoru će doći veliki broj građana koji će pratiti koncert za Srpsku novu godinu“.

U JKP „Medijana kažu da su prioriteti utvrđani , „ znamo ih i borimo se dok pada sneg, a nećemo stati ni kad prestane. Tokom sutrašnjeg dana ćemo aktivo raditi, kao što smo radili juče i kako radimo danas“, rekao je Dragoslav Pavlović, direktor JKP „Madijana“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare