Trinaesti vranjskoj planinarski maraton

LESKOVAC

U subotu i nedelju, 5. i 6. oktobra, PK „Železničar 2006“ iz Vranja organizuje tradicionalnu akciju Trinaesti  vranjski planinarski maraton.

Okupljanje planinara i svečano otvaranje je ispred gradske skupštine, u subotu, od 8 do 8,30 časova. Prva staza maratona je duga 24 kilometra, vodi preko turističke znamenitosti „beli most“ i „žute vode“ do istočnog vrha planine Pljačkovica odnosno „Šiljatog kamena“. Zatim sledi Grot nadmorske visine 1327 metara, što je i ciljni vrh staze. Sa vrha Grota se spušta do Mirkovog kladenca, odakle je moguće otići do Goča. Visinska razlika je 900 metara.

Druga je staza zadovoljstva, dužine 10 kilometara, koja podrazumeva autobuski prevoz do prevoja Goč odakle vodi grebenska staza do Mirkovog kladenca, gde će biti organizovano planinarsko druženje. Visinska razlika je 300 metara. Povratak će biti istom stazom do organizovanog prevoza.

Organizatori učesnicima preporučuju da ponesu litar do 1,5 litara vode kao i pribor za ručak koji košta 150 dinara. Za obe staze je potrebna planinarska oprema za jesenje uslove.

Organizator poručuju da svako učestvuje na sopstvenu odgovornost i lično je odgovoran za svoje psiho-fizičko i zdravstveno stanje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare