TRIBINA SRPSKE NARODNE PARTIJE

LESKOVAC

 

U prepunoj sali Skupštine opštine Leskovac Srpska narodna partija održala je tribinu na kome su predstavili svoj program i stranačke stavove.

Aleksandar Pejčić, poverenik GrO SNP Leskovac kaže da ovom akcijom stranka praktično počinje svoje predizborne aktivnosti za prestojeće lokalne izbore.

„Mi smo 365 dana godišnje u kampanji, jer smo stranka koja je izašla iz naroda i radi za narod. Naša misija je upravo ta, pomoći našem napaćenom narodu. Mlada smo politička partija, ali sa ogromnim ljudskim resursom. Mnogi od njih su rizikovali svoje lične i porodične karijere da bi ovaj projekat bolje Srbije za sve nas i našu decu uspeo.“ Pejčić je dodao i da leskovački odbor ima autonomnost u donošenju odluke oko eventualne koalicije ili samostalnog izlaska na predstojeće lokalne izbore. Za sada SNP još uvek nije doneo takvu odluku šta će i kako će na te izbore, a razgovori i sa opozicionim i pozicionim strankama se vode.

Milan Stamatović, član Predsedništva SNP i predsednik opštine Čajetina, tražeći podršku od građana za politički program stranke ističe da je ta stranka  protiv ulaska u Evropsku uniju i zalaganje za čvršće veze sa tržištem Rusije. Zalažemo se i za decentralizaciju, ne kritikujemo samo radi kritike aktuelne vlasti, nego nudimo i rešenja. Najbolji primer koliko može da se učini na lokalu je upravo opština Čajetina čiji je Stamatović predsednik od 2004. godine. Tada je godišnji budžet bio 200.000 evra, a danas je 20 miliona. Za taj period je asfaltirano preko 300 kilometara puta, rekonstruisani objekti javnog značaja, kao što su vodovodne i kanalizacione mreže, dati podsticaji za poljoprivredu gde dajemo 30-40% bespovratnih sredstava za nabavku sadnog materijala ili popravku rasnog sastava, opremanje porodičnih domaćinstava…

Specifičnost opštine je postojanje Kancelarije za saradnju sa Ruskom federacijom, koja je osnovana u junu 2015. godine. Dobri rezultati su napravljeni u oblasti turizma, tur-operateri iz Moskve organizovano dovode turiste na Zlatibor zbog zdravstvenog, sportskog ili verskog turizma. U delu pomoći privrednicima dobar posao i pomoć napravljen je kompaniji „Zlatiborac“ koja je svoj izvoz uvećala za tri puta. Trenutno sa malim proizvođačima se pravi dogovor i pomaže se oko ujedinjenja, kako bi i oni mogli da svoje proizvode plasiraju na tržište Ruske federacije. Do sada je oko 25 tih proizvođača je pristalo da sarađuje i svi su oni vezani za proizvodnju suhomesnatih proizvoda, gde Zlatibor tradicionalno ima takvu vrstu proizvodnje. Pored njih, u planu je i saradnja sa proizvođačima maline. Stamatović je rekao i da je ponuđena pomoć leskovačkim poljoprivrednim proizvoiđačima da plasiraju svoje proizvode na rusko tržište. Razgovori su vođeni sa gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem i predsednikom Regionalne privredne komore Leskovac Goranom Jovićem.

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Munižaba
Munižaba
8 godine pre

Fenomenalno! Toliko je bilo dobro, inteligentno, obećavajuće i zanimljivo da sam ja za to da im se odmah, bez izbora, da vlast

moralisti
moralisti
8 godine pre
Odgovori  Munižaba

Fascinaantno je koliko su to sve novi likovi?!

Aleksandar
Aleksandar
8 godine pre

Prepuna tribina, pravi program odlicni govornici svaka cast na organizaciji imaju moj glas.