Tribina: Kako je Novi talas menjao Niš

NIŠ

                             Kako je izgledao nastanak i razvoj Novog talasa u Nišu, koliko je ovaj pokret značajan za umetničku scenu i kakav je sada pogled na taj period četiri decenije kasnije? O ovim temama biće reči na tribini povodom zatvaranja izložbe udruženja Multivoks, kojom je obeleženo 40 godina Novog talasa u Nišu.

                             Na tribini koja se održava 25. maja od 18 sati u klubu Fidbek svoje utiske i mišljenja o ovoj značajnoj epohi izneće Predrag Cvetičanin, gitarista i pevač grupe „Dobri Isak“; Nikola Todorović, rok kritičar i Rastislav Dinić, kolumnista „Peščanika“. Tribinu moderira Marija Peternel, autorka izložbe i članica udruženja Multivoks.

                             Tribina je završna aktivnost projekta Multivoksa, koji je podržan na trećem Konkursu Lokalne fondacije Niš. Tribini je prethodila izložba, za koju je prikupljena bogata građa fotografija i zapisa iz privatnih arhiva građana.

                           ”U sam proces prikupljanja građe iz privatnih arhiva, Javnim pozivom, uključeni su bili građani/ke, svedoci, učesnici i akteri sveumetničkog pokreta bivše Jugoslavije, koji je bio zastupljen u muzici, filmu, dizajnu, fotografiji, stripu, modi….savremenoj umetnosti uopšte”, kažu organizatori.

                             Kooautori izložbe su Marija Peternel i Vladimir Đorđević, a dizajner je Zoran Jovanović Zuc. Ova inicijativa jedna je od 14 podržanih na velikom javnom Konkursu LFN koji je realizovan septembra 2022. godine.

(Kraj) VP/MN

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare