Tri zlata za Nikolu Ljubisavljevića

NIŠ

Na Međunarodnom plivačkom mitingu za osobe sa invaliditetom,  koji je održan u grčkom gradu Ptolomaidi , takmičar niškog kluba „Nais“ Nikola Ljubisavljević osvojio je tri znatne medalje.

Nikola Ljubisavljević, učenik drugog razreda gimnazije „Svetozar Marković“ pobedio je na 50, 100 metara kraul i 100 metara prsno.

Nikoli ovo nije jedini uspeh ove godine.

Početkom godine  na Otvorenom međunarodnom prvenstvu Hrvatske u plivanju za osobe sa invaliditetom održanom u Splitu,  Paraolimpijska plivačka reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju u nadmetanju štafeta na 50 metara kraul. Za zlato su tada plivali Nemanja Tadić, Nemanja Panović, Stevan Nakić i Nikola Ljubisavljević.

Takmičarka Andrijana Conjić zauzela je na mitingu u Grčkoj dva četvrta mesta, što u klubu smatraju velikim uspehom, pogotovu što je takmičenje u Grčkoj bio njen prvi nastup na međunarodnom takmičenju.

Trener Marija Damnjanović izjavila je da su takmičari „Naisa“ predstavljali ne samo Niš već čitavu Srbiju , jer su bili jedini takmičari iz zemlje.

Ovo takmičenje je jedanaesto po redu nadmetanje osoba sa invaliditetom u Ptolomaidi. Na njemu su učestvovali i takmičari iz Grčke, Rumunije i Turske.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare