Nagrade najuspešnijim privrednicima

NIŠ

Ove godine po prvi put dodeljene su novoustanovljene nagrade “Sveti car Konstantin I carica Jelena” najuspešnijim privrednicima.

Ove nagrade predviđene su Programom lokalnog ekonomskog razvoja grada Niša za 2017. godinu  s dobile su ih   najuspešnijie kompanije sa sedištem u tom gradu,  koje  na različitim poljima, doprinose njegovom lokalnom ekonomskom razvoju.

Njihov nemerljiv doprinos je doprinos  pozicioniranju grada Niša na mapi Srbije kao cregionalnog centra  ali i  idelane pozicije za nove investicije.

Kompanije –  mala, srednja i velika preduzeća, kao i i preduzetnici   brojne institucije za podršku,  svojim radom doprinose pozitivnijoj ekonomskoj slici grada  i  smanjenju nezaposlenosti.

Oni, sve brojniji, koji započinju svoj posao znak su da postoje nove biznis ideje i planovi za razvijanje postojećih.

Institucije u sistemu obrazovanja kreću, sve sigurnije, u povezivanje sa privredom, a Grad čini sve da podrži  i dalje razvija uspostavnjenu sinergiju svih učesnika u važnom  procesu lokalnog ekonomskog razvoja.

Nagrade su podeljene u nekoliko kategorija

Nagrada najboljem početniku u poslovanju dodeljena je firmi Federman vuden aksesoris koja se bavi proizvodnjom i prodajom aksesoara od plute i drveta. Radionica je pobednik obogodišnjeg takmičenja Academic to business koje okupljs inovativne preduzetnike koji svoje poslovanje temelje na održivom razvoju.

Nagradu “Najveći izvoznik u 2016” ponela je najveća duvanska kompanija u zemlji FILIP MORIS koja zapošljava više od 900 ljudi širom Srbije. Fabrika u Nišu jedna je od najmodernijih u globalnoj mreži fabrika ove kompanije.

Nagradu Car Konstantin i carica Jelena u kategoriji najveći poslodavac u 2016. Dobila je kompanija “Aster Tekstil” sa 630 zaposlenih u 2016.

Za postignute poslovne rezultate u 2016. Nagrađena je kompanija “Put inženjering” koja traje I napreduje duže od dve decenije, potom Industrija meda “Biftek” i “Pekara Branković”

Nagrađeno je i udruženje privrednika Naisus, a dobitnik nagrade za izuzetan doprinos loklanom ekonomskom razvoju je i Mašinski fakultet iz Niša.

Nagrade su uručene na svečanosti u Gradskoj kući.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare