Počeo ,,Dečji festival“

VRANJE

U Vranju je počeo dvodnevni „Dečji festival“ koji je okupio oko 1.000 mališana Predškolske ustanove „Naše dete“. Počeo je defileom najmlađih Vranjanaca centrom grada.

Moto ove dečje manifestacije je „Dođite da se igramo, stvaramo, učimo i radujemo zajedno!”.
„Festival organizujemo prvi put u saradnji sa lokalnom samoupravom i predstavlja aktivan vid promocije različitih oblika rada ustanove. Namenjen je deci grada i susednih opština. Najlepši su dečji festivali, spoj lepote, mladosti, radosti i igre. Zato želimo da damo prostora deci da se što više igraju i raduju i da im pružimo stručnu podršku u odrastanju. Ovo je festival radosti, stvaralaštva, muzike i igre“, rekla je Vesna Terzić, direktorka PU „Naše dete“, Vesna Terzić.

Svesni značaja predškolskog vaspitanja i obrazovanja u razvoju dece, grad je pružio punu podršku Predškolskoj ustanovi u organizovanju brojnih aktivnosti tokom trajanja manifestacije.

 

„Želim da ukažem na važnost sticanja znanja dece u ovom uzrastu, kada putem igre, rada i učenja, pokreću svoju kreativnost i maštu. U predškolskom periodu postavljaju se temelji za kasnije školovanje. Cilj ove manifestacije je da podseti koliko vaspitno obrazovni rad u predškolskom uzrastu pomaže da se kada bude trebalo, deca lako prilagode novim okvirima odrastanja i učenja“, rekao je gradonačelnik, dr Slobodan Milenković.

Festival, kome su prisustvovali i predstavnici najužeg rukovodstva grada, je simbilično otvoren puštanjem balona.

Tokom dva dana trajanja, na Trgu Staniše Stošića u centru grada, planiran je bogat program koji predviđa druženje i igru najmlađih od 12 do 19 sati.

Plan je da festival namenjen deci postane tradicionalan i bude regionalnog karaktera.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare