Tri nagrade za “Stend Ap Serbie” Akademskom pozorištu SKC

NIŠ

 Predstava „Stend AP Serbie“ Akademskog pozorišta Studentskog kulturnog centra Niš  ovenčala se sa još tri  nagrade. Na festivalu „Beskraj deset kvadrata“ u Prokuplju predstava je dobila nagrade  – za glumicu festivala, najbolju režiju i za najbolju predstavu.

Dobitnik nagrade za glumicu festivala je Julija Petković.

Vladimir Cvejić  nagrađen je za najbolju režiju festivala.

“Stend Ap Serbie” je proglašena najboljom predstavom na festivalu a samim tim je  ansamblu pripala i nagrada „Najgolem Histrion”.

“Ovo je istorijsko veče za Akademsko pozorište SKC-a Niš i za predstavu „Stend AP Serbie“ jer je ovim odlikovanjima, ova predstava postala najnagrađivanija predstava u istoriji ovog teatra”, kažu u Akademskom pozorištu SKC-a Niš.

Prvi put je izvedena 2014. Godine. Nakon dužeg vremena predstava koja je dobila 24 nagrada širom zemlje i regiona ponovo je na repertoaru Akademskog pozorišta SKC-a u Nišu.

Predstava “Stand ap Serbie!“ je političko satirični kabare o manama i vrlinama u Srba i šire. Rađena je  na tekst Jovana Jovanovića Zmaja.

Njeno izvođenje imalo je malu pauzu a došlo je i do smene glumaca , što nije uticalo na kvalitete predstave. Nakon nekoliko godina pauze, predstava je u Nišu ponovo izvedena sa novom glumačkom postavom aprila ove godine.

Predstava je u julu ove godine na sceni Akademskog pozorišta doživela i svoje četrdeseto igranje.

“ Ponosni smo na jubilej i nagrade, a gotovo da nije zabeleženo da jedna predstava koja je igrana 39 puta donese pozorištu 28 nagrada”, rekao je  Miloš Unić, glumac u predstavi.

Predstava nastavlja da živi novi život na pozorišnim daskama a broj nagrada se sa svakim izvođenjem na festivalima uvećava.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare