Tri nagrade niškom Pozorištu lutaka na ” Malom Joakimu”

NIŠ

Stručni žiri 11. Festivala profesionalnih pozorišta za decu „Mali Joakim“dodelio je  Gran pri “Mali Joakim”  Pozorištu lutaka iz Niša za predstavu “Cveće male Ide”, po Andersenovom tekstu, a u dramatizaciji i režiji Marije Krstić.

Nagrada “Mali Joakim” za režiju, dodeljena je Mariji Krstić za režiju predstave “Cveće male Ide”, niškog pozorišta lutaka. Nagradu “Mali Joakim” za glumačko ostvarenje Mirjani Đorđević za ulogu Male Ide. Tako će niški lutkari sa ovog festivala u svoj grad doneti tri nagrade.

Predstava “Cveće male Ide” nastala je iz potrebe da se, kroz poznati sadržaj bajke, deci predstavi problem ljubomore. Mala Ida, devojčica od 5 godina, dobila je mlađeg brata. Stric Zoki, neumorna Baba Verica i zabrinuta mama Ružica, uz pomoć jednog patuljka i brojnog baštenskog i sobnog cveća, naučiće Idu da prihvati radost deljenja i druge slatke muke koje donosi novi član porodice.

Dodela nagrada je večeras u 18 časova na velikoj sceni Narodnog pozorišta Užice. U čast nagradjenih će, nakon dodele nagrada, biti izvedena predstava “U cara Trojana kozje uši“, Ljubivoja Ršumovića u režiji Borisa Todorovića.

Stručni žiri su činili reditelj Branko Popović, kostimografkinja Snežana Kovačević i glumica Tanja Jovanović

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare