Trgovištu 13,2 miliona dinara za rekonstrukciju saobraćajnice do industrijske zone

TRGOVIŠTE

Ministar zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek i predsednik opštine Trgovište Nenad Krstić potpisali su Ugovor o sufinansiranju projekta rekonstrukcije pristupne saobraćajnice do industrijske zone u Donjoj Trnici, za koji je izdvojeno 13,2 miliona dinara.

Đerlek je pre par dana u Trgovištu ocenio da ” realizacijom ovakvih razvojnih projekata obezbeđujemo uslove za razvoj Trgovišta, opštine koju definiše višedecenijska demografska iscrpljenost i koja pripada grupi devastiranih opština duže od pet decenija” .

Svoju razvojnu šansu ova opština u Pčinjskom okrugu vidi u podršci industriji i mikrobiznisu a Đerlek je rekao da je cilj da industrijska zona u Donjoj Trnici bude prepoznata kao potencijal rasta i mesto za domaće i strane investitore.

Po njegovim rečima, rekonstrukcijom pristupnog puta opština će dobiti i komunalno opremljenu industrijsku zonu povezanu sa državnim putem i naseljem.

Predsednik opštine Trgovište smatra da , s obzirom na to da pripada IV grupi razvijenosti, industrijska zona za Trgovište u budućnosti može predstavljati motor ekonomskog razvoja i uticati na smanjenje nezaposlenosti.

Po njegovim rečima realizacija razvojnih projekata uz podršku Vlade Srbije, jedini način da se stanovništvo zadrži i omogući opstanak opština koje pripadaju krajnjem jugu Srbije.

Đerlek je posetio i Osnovnu školu „Branko Radičević“ u Trgovištu koja je pretrpela velika oštećenja zbog obilnih padavina u maju i junu ove godine.

Po Đerlekovim rečima prioritet Vlade Srbije je sanacija škola koje su pretrpele štete tokom poplava, kako bi učenici početak školske godine započeli u svojim školskim objektima.

„Moramo pružiti pomoć opštinama poput Trgovišta, koje nemaju mogućnost da samostalno saniraju posledice nepogoda, kako bi se život za njihove građane što pre vratio u tokove normalnog funkcionisanja“, istakao je Đerlek.

Predsednik opštine je izvestio ministra da je osim osnovne škole, teško oštećena Javna biblioteka „Antonije Popović“, objekat Narodna kuhinje Crvenog Krsta, Osnovna škola „Vuk Karadžić“ u selu Donji Stajevac, ali i više lokalnih puteva u ovoj opštini.

Đerlek je rekao da Vlade Srbije radi na paketu mera pomoći i da će na nastala šteta na objektima i putnoj infrastrukturi biti sanirana u najkraćem mogućem roku. (kraj) MR/LJS

Foto: Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare