Surdulica dobija 12 miliona za rekonstrukciju lokalnog puta

SURDULICA

Za izvođenja radova na izgradnji kanalizacione mreže i rekonstrukcije lokalnog puta u Zagužanju, u naselju Kopčini u Surdulici, opredeljena su sredstva u ukupnom iznosu od 12 miliona dinara a pre nekoliko dana je potpisna i ugovor o ovome između ministra zaduženog za ravnomerni regionalni razvoj Edina Đerleka i predsednice opštine Surdulica Aleksandre Popović potpisan ugovor o sufinansiranju ovog projekta.

Đerlek je ocenio da će realizacija projekta rešiti problem odvođenja otpadnih voda čime će kompletno biti završena kanalizaciona mreža u ovom delu naselja za 243 domaćinstava i oko 600 meštana. Po njegovim rečima, ovaj deo predstavlja najvišu tačku naselja i trenutno nema rešeno pitanje kanalizacionog sistema i otpadnih voda, što predstavlja veliki problem za građane i životnu sredinu.

Dodao je da je projektom jpredviđena i rekonstrukcija lokalnog puta u istom naselju koji će biti povezan sa preostalim delom putne infrastrukture u naselju Kopčini i koji će stvoriti uslove za normalan život meštana ovog naselja.

Predsednica opštine je rekla da opština Surdulica prati politiku Vlade Srbije, ulaganjem i oživljavanjem sela i seoskih naselja u ovoj opštini kroz realizaciju vitalnih projekata i unapređenjem životnih uslova, koji su, kako je objasnila, ključan faktor za razvoj surduličke opštine i čitavog kraja.

Po njenim rečima realizacija ovog projekta imaće pozitivni uticaj na podizanje kvaliteta života građana naselja Zagužanje i doprineće održavanju postojećih i revitalizaciji zapuštenih domaćinstava.

U Surdulici je rečeno i da formiranjem dva kabineta koja za cilj imaju razvoj svih opština i regiona u Srbiji, vlada pokazuje da ima sluha za ravnomerniji razvoj i probleme svih naših građana. (kraj) MR/LJS

Autor fotografija: Kabinet ministra za ravnomerni regionalni razvoj – Miloš Perić

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare