Treći na republičkom takmičenju

LESKOVAC

Na 22-om Republičkom takmičenju srednje stručne škole iz oblasti grafičarstva, održanom u Subotici od 19. do 21. maja, učestvovala je ekipa Hemijsko – tehnološke škole „ Božidar Djordjević Kukar“ iz Leskovca. Ekipa škole u sastavu Milan Kocić i Nemanja Stanković osvojila je treće mesto. Učenike su pripremali nastavnik praktične nastave Ivica Stanković i koleginica Sladjana Kostić.

„Što se Hemijsko-tehnološke škole tiče, mi smo ostvarili veliki uspeh. Veliki zbog toga što su naši učenici, inače na smeru tehničar za industrijsko farmaceutsku tehnologiju i treći su razred, učestvovali ravnopravno, u konkurenciji sa grafičarima“ – izjavio je nastavnik praktične nastave Ivica Stanković.

U Hemijsko – tehnološkoj školi obrazovni profil iz oblasti grafičarstva više ne postoji. Ostala je samo fakultativna nastava, u trajanju od 2 časa nedeljno, tokom koje učenici izradjuju proizvode iz oblasti grafičke industrije.

„ Plan je da pokušamo da u Hemijsko – tehnološku školu vratimo obrazovne profile iz oblasti grafičarstva, jer smatramo da su to obrazovni profili koji su doneli najviše uspeha i školi i gradu. Sada imamo povećano interesovanje dece, a u gradu imate popriličan broj štamparija kojima fale radnici iz ove struke“ – dodao je Ivica Stanković.

Učenici Hemijsko – tehnološke škole Milan Kocić i Nemanja Stanković, kako su objasnili, bili su iznenadjeni svojim uspehom, naročito zato što je na takmičenju učestvovalo osam škola iz čitave Srbije. Takmičenje je obuhvatalo i teorijski i praktični deo, tokom koga su morali da naprave svesku tvrdog poveza. Iako njihovi planovi ne idu u smeru grafičarstva, nameravaju da završe ovu fakultativnu nastavu koja će im ostati zabeležena u svedočanstvima

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare