Treći dan festivala PozitivNi – Dušanova probudila duh urbanog Niša

NIŠ

 

Trećeg dana festivala PozitivNI, posetioci su imali priliku da uživaju u koncertima, izložbama i radionicama u parku Čair, kao i Dušanovoj ulici.

Dnevni program u parku Čair ispunili su roditelji sa decom koja su stvarala likovne radove dok su se na bini smenjivali mališani koji su muzikom obojili subotnji dan.

.

Jedan od najpoznatijih jutubera u Srbiji i regionu, Yasserstain, nastupio je i ove godine na bini „Mostić“ koja je okupila više stotine mališana koji su došli da čuju uživo Youtube zvezdu, dok je Milan Inić, osnivač kanala, prezentovao i svoju knjigu „Nemoj biti taj L1K“.

Pripreme za Dušanovu kao nekad počele su u ranim jutarnjim časovima, te je saobraćaj bio prekinut kako bi sve bilo spremno za popodnevni i večernji program.

Organizatori festivala PozitivNI omogućili su šetačima Dušanove ulice, kao što je nekada bio slučaj sa korzoom, da posete berzu ploča i stripova, izložbu fotografija Dušana Mitića Cara, Book Corner u kojem se između ostalih predstavio i Miloš Petković najmlađi i najčitaniji srpski pisac, modnu reviji koju su priredili studenti Tehnološkog fakulteta iz Leskovca kao i još desetak programa koji su Dušanovoj dali stari sjaj.

Muzički program oduševio je posetioce

Nastupi tribjut bendova Amy Winehouse i David Bowie potvrdili su da je niška publika željna dobrih scenskih i muzičkih nastupa jer je Dušanova ulica okupila više hiljada posetilaca.

Muzički program u Dušanovoj ulici počeo je nastupima autorskih bendova Majdan, Kramer i Dexter koji su napravili muzičku uvertiru u pravi spektakl.

Tribjut bendovi „Amy's House“ i „GIFT“ dočarali su u najpopularnijoj niškoj ulici verodostojne nastupe ovih svetskih izvođača.

„Pa ovo je kao prava Ejmi“ neki su od komentara posetilaca koji su imali prvi put priliku da uživaju u nastupu benda „Amy's House“ koja je i svojim vokalnim sposobnostima oživela duh engleske pevačice Amy Winehouse.

Pred sam nastup, Joca Ajkula – frontmen benda The Gift, nije krio oduševljenje da nastupa u Nišu – „rokerskom gradu koji ima rokerski duh“ a njegove nade da će osvojiti srca publike su se i obistinile.

Odličan scenski nastup otkrivao je osmehe i izraze zadovoljstva posetilaca svih generacija, a publika je u glas pevala legendarne pesme Dejvida Bouvija, čak i u duetu sa frontmenom koji je deo svog nastupa imao i u publici.

Muzičko druženje u Dušanovoj ulici zaokružili su nastupi sastava Jayus Jazz i DJ Sunrise.

Poslednji dan festivala, pod imenom „PrirodNI“ održava se u Čairu. Preko 20 sportskih kluba iz Niša kroz sportske sadržaje prikazaće svoje veštine poseticima parka. Među učesnicima naći će se klubovi fudbala, košarke, atletike, gimnastike, tenisa, kuglanja, dizanja tegova ali i niški planinarski klubovi.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare