Treća nagrada dečjeg žirija na “Zvezdarištu”

NIŠ

Dečji žiri Četrnaestog dečjeg pozorišnog festivala “Pozorište Zvezdarište” predstavi “Pinokio” Pozorišta lutaka Niš dodelio je treću nagradu.

Dečji žiri čine devojčice i dečaci uzrasta od 8 do 12 godina, učesnici programa “Mali pozorišni eksperti”, koji deluju pod pokroviteljstvom Udruženja za razvoj pozorišta za decu i mlade ASITEŽ Srbije.

Reč je o regionalom takmičarskom festivalu koji predstavlja najbolja scenska ostvarenja u pozorišnoj produkciji za decu na području Srbije i zemalja u okruženju. Ovogodišnji festivala održan jepod sloganom „Tamo gde bajke stanuju“.

Za učešće na festivalu se prijavilo 34 pozorišta za decu i mlade, ali po po izboru selektora Željka Hubača, ove godine u takmičarskom programu festivala učestvovalo je 14 predstava iz Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Predstavu „Pinokio“ je režirao Zoran Lozančić, a uloge tumače: Jelena Đorđević, Slobodan Miljković, Svetlana Mihajlović, Mladen Milojković, Stanislava Joković, Aleksandra Pavlović, Toma Bibić, Biljana Radenković, Marija Cvetković, Mirjana Ćorđević, Dejan Gocić, Tatjana Milneković, Stefan Mladenović i Miloš Cvetković.

Festival se održavao od 17. do 23. novembra u Beogr

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare