Tradicionalna manifestacija „Plesom do znanja i zdravlja“ održana posle dve godine pauze

NIŠ

Na stadionu „Čair“ u Nišu danas je održana tradicionalna manifestacija „Plesom do znanja i zdravlja“, u organizaciji JPU „Pčelica“ Niš. Ove godine događaj se organizuje u sklopu programa gradske slave Svetog cara Konstantina i carice Jelene.

 Hiljade dece predškolskog uzrasta zaplesalo je posle dve godine pauze usled pandemije koronavirusa.

                              Direktorka JPU „Pčelica“ Svetlana Mitić izjavila je da su najsrećnija ustanova na svetu, jer smo, kako kaže, „oterali koronu iz naših života“.

                            „Danas na ovom divnom stadionu pleše 3800 mališana predškolskog uzrasta. Pridružili smo se slavlju, znamo da naš grad obeležava gradsku slavu, Svetog cara Konstantina i caricu Jelenu. Zaista smo presrećni, a pčelice jedva čekaju da počnu da plešu i pošalju ljubav na sve adrese sveta“, rekla je Mitić.

                          Na manifestaciji je učestvovao i vrtić „Sunce“, čija vaspitačica Aleksandra Stojković smatra da se na ovaj način neguje tradicija.                          „Spremamo se za ples tokom cele godine, sa decom stalno provlačimo pesmice uz koje igraju kroz razne aktivnosti. Deca su jako zainteresovana, pažljivo slušaju , vežbaju korake i vrlo brzo ih nauče. Zahvaljujući čitavoj ustanovi, na čelu sa našom direktorkom, ova manifestacija se pamti. Naša direktorka ovakvim spletovima koje organizuje za najmlađe, pre svega, neguje tradiciju. Moram da pohvalim i svoje koleginice i svu našu dečicu, ali i da se zahvalim roditeljima, bakama i dekama što nas uvek podrže.“

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare