Toplana dobija subvencije iz budžeta

LESKOVAC

Subvencije koje će JKP „Toplana“  dobiti od grada Leskovca u 2017. godini biće iskorišćene za proširenje i modernizaciju sistema daljinskog grejanja, rekao je v. d. direktor ovog preduzeća Jovica Đorđević, a povodm usvajanja programa korišćenja subvencija iz budžeta za 2017. godinu.

U planu je kupovina gasnog kotla 10,8 megavata, što bi dovelo do uvećanja ukupne iskorišćene snage od 61,3 na 72,1 megavat. To bi omogućilo priključenje novih korisnika i povećanje prihoda. Ujedno, u toku su pripreme da se grejanje prebaci na gas, čime će biti poboljšana zaštita životne sredine u gradu, i eliminisan ugalj kao osnovni enegrent.

Deo sredstava biće iskorićen za zamenu dotrajalog toplovoda, starog preko 40 godina, takozvanog severnog kraka, koji se pruža od Gimnazije do kompanije Dunav. Zamenom ovog toplovoda povećaće se efikasnost i omogućiti bolje snabdevanje potrošača.

Na ovoj sednici usvojen je i program korišćenja subvencija iz bužeta grada JKP „Grdelica“ za 2017. godinu. Reč je o iznosu od 8 miliona dinara, a radi se o pomoći poslovanju preduzeća zbog niske cene vode koja nije menjana od 2011. godine, dok su troškovi bitno povećani zbog starosti i dotrajalosti mreže. Ova sredstva biće iskorišćena pre svega za isplatu otpremnina radnicima u prvom kvartalu naredne godine na osnovu odlaska u penziju, za isplatu reprograma duga za bakteriološku i hemijsku analizu vode koju vrši ZZJZ, naknade radnicima za putne troškove koji  nisu isplaćeni zaključno sa majem 2015. i deo sredstava biće iskoričćen za januarske zarade, zbog smanjenog obima aktivnosti i prihoda, rekao je direktor JKP „Grdelica“ Zoran Jović.

Gradsko veće usvojilo je i odluku o raspodeli dobiti JKP „Grdelica“. Nadzorni odbor JKP „Grdelica“ je doneo odluku da islazani dobitak u iznosu od 2 miliona 670 hiljada dinara iskoristi za pokriće gubitaka iz ranijih godina. Na dan 31. 12.  2015. godine JKP „Grdelica“ iskazalo je gubirak iz ranijih godina u iznosu od 14 miliona 790 hiljada dinara.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare