Tomin šešir za Ivu Borku

LESKOVAC

U okviru šestog Samita fotografa eks Jugoslavije večeras je u galeriji Narodnog muzeja u Leskovcu  otvorena  izložba „Večni krug“ autora Iva Borka, majstora fotografije i predsednika Fotografskog saveza Slovenije.

Ivu Borku dodeljena je nagrada „Tomin Šešir“, nazvana po doajenu jugoslovenske i srpske novinske fotografije Tomislavu Peterniku, koju je autoru izložbe uručio sam Peternek.

Inače, prvi „Tomin Šešir“, na prošlogodišnojoj samostalnoj izložbi Peterneka „Oda životu“, održanoj u galeriji Narodnog muzeja, u znak prijateljstva dobio je Dragan Milovanović Pače.

izlozba-fotografije-1

„Leskovac me povezuje preko Pačeta, on je jako zaslužan za sve aktivnosti koje sam imao u Leskovcu“, rekao je Peternek, i zahvalio se gradu, Narodom muzeju, LKC-u i svima koji su pomogli da se samit fotografije održi po šesti put.

„To dokazuje da je Leskovac sposoban da načini i jedan korak dalje, i da organizuje samit balkanskih fotografa“,  rekao je Peternek.

„Iznenađen sam i jako sretan što sam dobio ovo veliko priznanje, i zahvaljujem Foto klubu Leskovac što me je pozvao i dao nagradu, kao i svima koji su učestvovali u organizovanju izložbe“,  rekao je autor izložbe Ivo Borko.

izlozba-fotografije-2

Na izložbi „Večni krug“, osim fotografija Iva Boka, prikazano je i 50-tak fotografija majstora fotografije iz raznih krajeva bivše Jugoslavije.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Dane
Dane
7 godine pre

Drago mi je kada se u mom Leskovcu dešavaju ovakve stvari.
Pozdrav za sve kulturne neimare, a lični za Pačeta & Juricu