SNS o trošenju para u vranjskom Zdravstvenom centru

VRANJE

Prema podacima kontrole nenamenskog trošenja sredstava od strane RFZO – Filijala Vranje, Zdravstveni centar Vranje je u periodu od 2013.god. do 2016 god.  nenamenski potrošio više od 340 miliona dinara, što se može i videti uvidom na sajt ove organizacije, a to su skoro tri miliona evra  naših para, saopštio je danas Savet za zdravstvo Gradskog odbora SNS u Vranju.

“ Para naših građana! Samo u prvom tromesečju 2016.godine ZC je nenamenski potrošio 58 milina dinara što je i utvrđeno kontrolom RFZO-a, a o tome su pisali i svi lokalni mediji.

I pored ove finansijske dubioze u kome se ZC Vranje nalazi i činjenice da je ZC preko 150 dana u blokadi sa preko 30 miliona dinara, menadžment ZC nastavlja da urušava sistem zdravstvene zaštite u gradu. Kao da i to nije dosta, pa su upravitelji ZC ovih dana primili u radni odnos preko 80 radnika na neodređeno vreme što će sigurno dovesti do totalnog kolapsa i finasijskog bankrota. Ovakvim nedomaćinskim poslovanjem menadžmenta ZC sunovrat vranjskog zdravstva je izvestan, a zdravstveni bilten vranjanaca će biti još gori što i pokazuju zvanične statistike. Očigledno da politika štednje koju promoviše Vlada RS i premijer Aleksandar Vučić, i koja se sprovodi u svim segmentima društva ne važi za menadžment ZC u Vranju.

U tom smislu, Savet za zdravstvo GrO SNS u Vranju oštro osuđuje ovakvo neprofesionalno, bahato i rasipničko ponašanje menadžmenta Zdravstvenog Centra i želi da upozna javnost i sve građana Vranja o katastrofalnoj situaciji u kome se nalazi ova ustanova koja pruža primarnu i sekundarnu zdravstvenu zaštitu. Ovo što rade odgovorna lica u ZC je zločin ne samo prema građanima Vranja, već i prema budućim generacijama koji će godinama vraćati enormne dugove, i pritom imati kvalitet zdravstvene zaštite na nivou ekvatorijalne Afrike. Dozovite se pameti gospodo, građani Vranja nemaju rezervni grad gde bi se odselili i rezervni Zdravstveni Centar gde bi se lečili”, navodi se u saopštenju koje u celini prenosimo.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare