„Tomin šešir“ Branislavu Brkiću

LESKOVAC

Na ovogodišnjem, 12. po redu, Samitu fotografa eks Jugoslavije priznanje „Tomin šešir“ dobio je Branislav Brkić za seriju fotografija “Sibirska Tofalarija-život u izolovanim selima“. Ove fotografije su nastale u julu 2016. godine, u malom sibirskom selu nadomak granice sa Mongolijom, do koga se stiže samo helikopterom, jer putevi jednostavno do tamo ne postoje. Priznanje mu je dodelio Tomislav Peternek, čuveni fotograf čije ime nagrada nosi.

„Drago mi je da sam u društvu kolega koji su dobili „Tomin šešir“, sve ovo je dosta iznenađujuće za mene.Boravak u izolavanim sibirskim selima bio je značajan u mom životu, s obzirom da tamo nije lako doći. Ali, uz pomoć prijatelja to se dogodilo i preporučujemo svima kojima se ukaže takva prilika da tamo i odu, jer je pitanje da li će se takva prilika opet ukazati“ rekao je Brkić.

Publici su predstavljene tri izložbe fotografija. Prva je upravo izložba nagrađenog Branislava Brkića, kao i dve kolektivne izložbe ovogodišnjih i prošlogodišnjih učesnika. Na samitu se okupilo preko 40 fotografa iz zemlje i regiona, među kojima su vodeća imena fotografske scene, kao i mladi, još uvek neafirmisani fotografi, te zaljubljenici u fotografiju. Oni su imali prilike da se tokom nekoliko dana druže, razmenjuju iskustva, ali i da fotografišu na lokacijama u Leskovcu i Pirotu.

Samit je otvorila gradska većnica Jelena Miljković koja je rekla da je ovaj samit dokaz da se Foto-klub Leskovac, i LKC odgovorno i sa poštovanjem odnose prema umetničkoj fotografiji, te pozbala Leskovčane da u narednim danima posete izložbe i prateći sadržaj ovogodišnjeg Samita fotografa eks Jugoslavije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare