Počinje druga faza nacionalnog programa „Moja prva plata“

NIŠ

Prva faza nacionalnog programa „Moja prva plata“ koja je podrazumevala prijavljivanje poslodavaca je završena, i u toku je druga faza tokom koje će se za ovaj program prijavljaviti nezaposlena lica koja se nalaze na evidenciji Nacionalne služne za zapošljavanje. Druga faza programa „Moja prva plata“ počela je, prema rečima Bobana Matića, direktora Nacionalne službe za zapošljavanje Filijala Niš počela je 3. i trajaće do 31.oktobra. Program je namenjen mladima do 30 godina starosti.

 Boban Matić ističe da je za ovaj program vladalo veliko interesovanje među poslodavcima.

                                „U Nišu se za ovaj program prijavilo 950 poslodavaca za oko 1.500 pozicija u njihovim firmama, a oko 2.000 mladih na ovaj način mogu da dođu do posla“, kaže Matić.

                                Dodaje da očekuje isto tako veliko interesovanje i među mladima koji su nezaposleni, a da li će se njegova očekivanja obistiniti znaće se 31.oktobra kada se završava prijavljivanje.

                              „ Procedura je ista kao i za prijavljivanje poslodavaca. Moraće da se povežu  na e-upravu i imaće mogućnost da biraju radna mesta kod poslodavaca čije su prijave prihvaćene. Uslov je da su na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, da do datuma prijeve nemaju navršene 30 godina starosti, da nemaju u stepenu za koji konkurišu radnog iskustva,odnosno radnog iskustva do 6 meseci, minimum srednji nivo obrazovanja i da nisu radili kod tog poslodavca u prethodnih šest meseci“, kaže Boban Matić.

                                Po završetku druge faze počinje treća faza ovog programa kada se  sklapaju ugovori između poslodavaca i odabranih kandidata.

                                Svi mladi koji se zaposle preko ovog programa koji traje 9 meseci od države će dobijati platu od 30.000 dinara ako poseduju 7 stepen obrazovanja ili 25.000 ako su sa 4 stepenom.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare