“Tomin šešir” Vinku Šerbeku iz Foto kluba “Zagreb”

LESKOVAC

Foto klub „Leskovac“ , u saradnji sa Leskovačkim kulturnim centrom,  organizovao je VII Samit fotografa eks Jugoslavije, koji je ove godine okupio više od 50 autora iz regiona.
Ovogodišnji dobitnik nagrade „Tomin šešir”, koja nosi naziv po doajenu srpske i jugoslovenske fotografije Tomislavu Peterneku i koja se dodeljuje za doprinos razvoja fotografije i međunarodne saradnje u regione, je Vinko Šebrek, počasni predsednik Foto kluba „Zagreb“. Nagradu mu je uručio lično Tomislav Peternek, poželevši mu da šešir ponosno nosi.
„Nadam se da ćemo i na dalje svi mi nastaviti da fotografijom sve nas zbližavamo, da se ne delimo, već da postanemo prijatelji i da izbrišemo sve razlike koje postoje među nama. Ja znam da ste vi to u stanju da uradite.“
Zahvaljujući na nagradi Vinko Šerbek se najpre zahvalio Tomislavu Peterneku na svemu što je učinio za fotografiju i fotografe.


„Hvala i onima koji su me predložili za nagradu, kao i Foto klubu Leskovac, gde se uvek osećam kao kod kuće.“
Na ovogodišnjem Samitu održane su izložbe, predavanja, promocije radova, panel diskusije, snimanje znamenitosti Leskovca i Vlasinskog jezera. Priređene su i dve kolektivne međunarodne izložbe ovogodišnjih i prošlogodišnjih učesnika, kao i samostalna izložba Aleksandra Kelića, majstora fotografije Foto saveza Srbije, istaknutog umetnika i profesora fotografije na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Među znamenitim učesnicima Samita i ove godine su Tomislav Peternek, Vinko Šebrek, Boro Rudić, Ivo Borko, Branimir Ritonja i mnogi drugi.
Pokrovitelj ove manifestacije, koja ima sve veći značaj i odjek u javnosti i medijima, je lokalna samouprava.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare