Gimnaziji status Međunarodne Eko-škole

VRANJE

Predstavljajući brigu za životnu sredinu kao trajnu vrednost, Gimnazija „Bora Stanković“ u Vranju je ispunila postavljene kriterijume i stekla status Međunarodne Eko-škole, izjavila je direktorka ove obrazovne ustanove, Suzana Mišić Stanković.

Ona je dodala da velika zasluga za ovo priznanje pripada koordinatorki Gordani Nikolić i profesorima biologije ove škole, koji su učestvovali u realizaciji projekta i prepoznali cilj, odnosno potrebu podizanja ekološke svesti o očuvanju i promovisanju životne sredine. Značajan doprinos dali su i učenici Gimnazije.

„Nacionalni koordinatori održivog razvoja, Aleksandra Mladenović i Milena Tabašević, priredile su u školi prezentaciju ,,Svaka limenka se računa“. Projekat su podržali Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvo zdravlja, a organizator je RECAN organizacija za otkup i reciklažu limenki. U proteklom periodu Gimnazija je obeležila i sve važne ekološke datume, promovisala ekološke teme i održavala stručna predavanja. Bili smo i organizatori Eko kviza, takmičenja na nivou svih srednjih škola, humanitarnih akcija, a škola je učestvovala i u važnim ekološkim projektima, kao što su  „Mladi eko-reporteri“ u okviru međunarodne saradnje sa Litvanijom i „Eko paket-tetrapak“, kaže direktorka.

Vranjskoj gimnaziji povelja, odnosno zelena zastava sa znakom Eko-škole biće uručena 20. oktobara, na svečanom sastanku Ekoloških koordinatora u Beogradu.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare