Tokom prazničnih noći demolirani mobilijari u parku iza Delte

NIŠ

Tokom prazničnih noći demoliran je mobilijar u parku kod „Delte“ koji je pre samo mesec dana obnovljen. Ono što naprosto začuđuje je postupak na koji je to urađeno jer su neke od sprava naprosto isčupane i svog ležišta što, sudeći po njihovoj konstrukciji nimalo nije bilo jednostavno.                        

Kako kažu iz policije, povodom ovih događaja su identifikovane tri maloletne osobe , a stvar je prijavljena Javnom tužilaštvu.

                          Ona je istakla da je grad sve bliži idiji da se u parkovima postavi video nadzor ili čuvari koji bi sprečili da se ovakvi slučajevi ponavljaju, posebno sada kada je počelo postavljanje mobilijara u prakovima svih gradskih opština a planira se i rekonstrukacija najstarijeg i najvećeg parka u gradu „Čair“.

                          „Ono što nije bilo lepo u novogodišnjoj noći i ovih dana, to je da je grupa vandala, moram tako da je nazovem, uništila park iza „Delte“, da su mobilijari slomljeni. Gotovo da nema sprave na tom prostoru u parku koja nije slomljena. Sada ćemo se organizovati da sve dovedemo u red”, izjavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

                     “Moraćemo izgleda da postavljamo video-nadzore na svakom mestu. Apelujem na naše sugrađane ako vide, posebno noću, da se lomi imovina, da se to što pre i prijavi policiji. Bez obzira što se maksimalno trudimo da uređujemo sve parkove, i da svako naselje ima mobilijar, ima i onih kojima ništa nije sveto i koji će da iskoriste i praznične dane da slome što se slomiti može”, dodala je Sotirovski.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare