Tim KK „Elid“ u katama aktuelni šampioni Srbije

NIŠ

U subotu, 11. marta u Vrnjačkoj Banji je održano Prvenstvo Srbije za seniore u karateu. Tim Karate kluba „Elid“ iz Niša u sastavu Vidak Dimitrijević, Andrija Stanković i Milan Stojičić,  odbranili su titulu prvaka države u katama ekipno i postali aktuelni šampioni države. Andrija Stanković je u pojedinačnoj konkurenciji  zauzeo drugo mesto.

   „Takmičio sam se u kategoriji seniora u katama pojedinačno. Za ulazak u finale sam odradio tri meča. U finalu sam izgubio od aktuelnog prvaka Srbije , ali sam i pored toga izuzetno zadovoljan rezultatom koji sam postigao kao i prikazanom formom“, kaže Andrija Stanković.

                             Dodaje da uvek ima prostora za bolji nastup.

                             „Najveća očekivanja su mi bila, i nekako potajna želja da odbranimo titulu prvaka Srbije u ekipnom nastupu. To smo i uradili. Dobili smo u finalu ekipu iz Karate kluba „Radnički“ iz Kovina rezultatom 2: 1. Srećan sam da kao najstariji član tima mogu sa mladim momcima kao što su Vidak Dimitrijević i Milija Stojičić, da se radujem kao prvi na postolju“, kaže Andrija i dodaje:

                              „Veliku zahvalnost za postignuti uspeh dajemo i Karate klubu „Elid“ kao i našim trenerima Radošu Markoviću i  Saši Markoviću.

                               Andrija Stanković, karatista iz Niša, član Karate kluba „Elid“ na 33.Mešunarodnom karate turniru  „Hungarian Tatami Cup 2023“ koji je održan u Budimpešti, Mađarska, početkom marta, osvojio je treće mesto i bronzanu medalju.  Dodaje da je ovo takmičenje i uvod u nova takmičenja ali istovremeno i provera za dalja takmičenja što je Dražavnom takmičenju u Vrnjačkoj Banji i potvrdio.

                      „Milsim da sam osvajanjem medalje u Budmipešti pokazao da sam u formi i da sam spreman za nova takmičenja, a da sam u pravu pokazalo se sada i na ovom takmičenju“, dodaje Andrija.

                      Ovaj mladi niški karatista se nalazio i na spisku za Izbor sportiste grada Niša 2022. godine.

                     „Ponosan sam jako i zbog toga, a osvjanjem medalja i pobedama koje sam imao do sada opravdao sam poverenje koje mi je ukazano. Veliko hvala sekciji sportskih novinara našeg grada kao i dosadašnjim dobitnicima priznanja “Sportista godine Niša” na nominaciji i ulasku u najuži izbor. Ponosan sam što sam Nišlija“, ističe Andrija.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare