Neosnovano opstruiranje postavljanja radio bazne stanice za mobilnu mrežu u Guberevcu

LESKOVAC-BEOGRAD

Kompanija CETIN iz Beograda će u selu Guberevac postaviti novu radio baznu stanicu mobilne telefonije, kako bi meštani dobili bolju pokrivenost signalom i brži širokopojasni internet. Za ovu radio baznu stanicu i stub od 35m, na kom će biti postavljena, pribavljene su sve potrebne dozvole i sproveden je transparentan postupak procene uticaja na životnu sredinu. CETIN je redakciji JUGpressa dostavio dokumentaciju koja to i dokazuje.

Prema dostavljenoj dokumentaciji, predstavnici Mesne zajednice Guberevac (Boban Zdravković) su u prostorijama Grada Leskovca imali uvid u zahtev za utvrđivanje potrebe sprovođenja studije o proceni uticaja radio bazne stanice na životnu sredinu. Javni uvid u studiju je trajao tokom avgusta meseca 2022, a na prethodno zakazanoj javnoj raspravi, održanoj 24. avgusta u Skupštini Grada Leskovca, nije bilo zainteresovane javnosti. Tehnička komisija Grada Leskovca je odobrila studiju nakon dopune.

Iako su se stekli svi propisani uslovi za izvođenje radova, nekolicina meštana se prethodne nedelje okupila na lokaciji i bez ikakvog osnova sprečila izvođača da započne planirane radove. Da bi sprečila ovakav incident i dalju štetu, da bi neometano izgradila stub i postavila telekomunikacionu opremu, kompanija može zatražiti asistenciju policije

Stručnjaci kompanije CETIN, kao odgovorne kompanije, koja posluje transparentno, u skladu sa propisima Srbije, na raspolaganju su građanima za više informacija o bežičnim telekomunikacijama.

Ovo su neki od dokumenata koji su dostavljeni JUGpressu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare