Narodna stranka: Predsednikove šarene laži za narod u opštini Trgovište

TRGOVIŠTE

Desio se i taj dan, Trgovište je posetio predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić  i to po drugi put u poslednjih 3 godina, a ovog puta nekako intimnijee da ne kažemo sarkastično, predsednik se okupljenima  obratio našim južnjački, pčinjskim dijalektom, saopštila je večeras Narodna stranka.

“Opet zloupotreba dece u političke svrhe, jer kako je i sam predsednik rekao “Uvek kada vidite da političari negde nešto petljaju oko dece, znajte da samo gledaju nekako da uzmu pare sebi, a da ne rade svoj uobičajeni posao”, rekao je Aleksandar Vučić krajem 2017. na TV Pink, ali deca su ivog puta bila deo folklora predsednika Vučića.

Za razliku od prve posete kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio fabriku dečjih krevetić SIMPO u Radovnici i sa radnicima kojima i dan danas kasne plate doručkovao pasulj, sada je predsednik jeo kako je sam rekao  neku pitu usput i tako sit žalio se na mikrofon.

Nakon prve posete u 2019. godini i liste njegovih šarenih obećanja, počevši od povećanja plata zaposlenima u SIMPU u Radovnici i povećanja obima posla, preko izgradnje sportskog centra sa ogromnim bazenom, povezivanja i asfaltiranje puta do Bosilegrada, pa sve do dovođenja neke kompanije koja će otvoriti 300 novih radnih mesta, ovog puta predsednik je bio malo uzdržaniji sa obećanjima pa se čulo da će Trgovište dobiti  JUMKO, granični prelaz sa susednom Severnom Makedonijom, isti onaj sportsko rekreativni centar sa bazenom i već obećani put do Bosilegrada.

Otvaranje malograničnog prelaza preko sela Lesnica prema Severnoj Makedoniji je i tekako od velikog značaja za samu Opštinu , međutim o realizaciji tog projekta je pre skoro 3 godine prilikom slične posete Trgovištu govorila i premijerka Srbije Ana Brnabić obećavajući da će se ona založiti da Vlada Republike Srbije ostvari saradnju sa Vladom Severne Makedonije i realizovati izgradnju malograničnog prelaz, od čije realizacije nakon 3 godina nije bilo ničega.

Sportsko rekrativni centar je takođe nešto što je obećano još 2019 godine, ali eto građani Trgovišta su sada imali priliku da čuju kolko on vredi, kako je rekao predsednik R. Srbije 500 miliona dinara, ali se u masi čuo odjek gradjana da će polovina tih para završiti u kafani, što govori koliko poverenja građani Trgovišta imaju u lokalnu vlast i ljude koji vode opstinu Trgovište.

Još jedno veliko lažno obećanje Aleksandra Vučića je da kako je rekao, “ako neuspe da dovede neke strance u narednih mesec i po do dva dovešće JUMKO” , ne znajući da JUMKOV pogon u opštini Trgovište tačnije u Radovnici već postoji više od 30 godina i to sa mukom da dođe do mladih kadrova kako bi istrajali.

Jedina dobra stvar jeste završetak izgradnje i otvaranje Vatrogasne Stanice u Trgovištu pored koje bi svakako trebalo izgraditi i novu stanicu Policije i time pomoći našim policajcima u Trgovištu da izađu iz kontejnera u kojima rade i borave i dan danas unazad 30 godina.

Ne bude li država i lokalna samouprava promenila politiku prema Trgovištu, pre svega u oblasti poljoprivrede i privrede koja bi trebalo da se ogleda u otvaranju novih proizvodnih pogona i otvaranja malograničnog prelaza sa Severnom Makedonijom, Policija i Vatrogasci neće imati koga da čuvaju jer se narod velikom brzinom seli sa svojih ognjišta.

Cilj ove posete Aleksandra Vučića jugu Srbije i Trgovištu nisu investicije već kampanja i formiranje novog pokreta zbog naglog pada rejtinga SNS-A.

Do ovakvog recikliranja SNS-A dolazi upravo zbog onoga što Vučić sprema i radi sa našom autonomnom pokrajinom Kosovom i Metohijom. A to je potpisivanje Francuski-Nemačkog sporazumu na koji je Vučić obavezao Srbiju i time bi omogućio Kosovu stolicu u UJEDINJENIM NACIJAMA.

Kako god, Trgovište je dočekalo i ispratilo još jedan karavan laže i paralaže, domaćinski kako dolikuje nama Pčinjanima”, navodi se u saopštenju koje u celini prenosimo.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare