Teku završni radovi na izgradnji kolektora na Bulevaru Nikola Tesla

NIŠ                                                                                  

 Prema rečima Miloša Miloševića, pomoćnika gradonačelnika Niša, radovi na izgradnji kolektora koji se gradi na Bulevaru Nikola Tesla uskoro će biti završeni, ali od dodaje da ih u ovom delu grada očekuje još posla. On je naglasio da očekuje da se u narednih 15 do 20 dana radovi  na polaganju samog kolektora privedu kraju.

                   Osim za Naučno-tehnološki park i novi studentski dom, izgradnja ovog kolektora, važna je i za novi stambeni kompleks koji će biti sagrađen u tom delu grada. Prema rečima pomočnika gradonačelnika Niša Miloša Miloševića gradi se objekat koji je od posebnog značaka za grad. Vrednost objekta je  preko 50 miliona dinara, finansira se iz budžeta Republike Srbije, odnosno Kancelarije za javna  ulaganja. Izgradnja kolektora nije bila planirana kada je počela izgradnja Naučno-tehnološkog parka i radovi su  naknadno odobreni.

             „Srećni smo da je Niš dobio  odobrenje za izgradnju jednog tako važnog objekta obzirom da će na taj kolektor biti vezan i Naučno-tehnološki park ali i svi objekti koji se grade oko Elektronskog fakulteta kao i novo naselje u kasarni Ardija koje treba da se radi u narednom periodu“,  Miloš Milošević.

              Cevi kolektora se postavljaju na dubini od pet do šest metara.

             „Nephodno je i jako važno da se i sam kolovoz na Bulevaru Nikola Tesla vrati u adekvatno, prvobitno stanje obzirom na dubinu na koju se cevi postavljaju“, dodao je Milošević.

             „Nakon toga kreće se sa presvlačenjem Bulevara. Verujemo da će do proleća Bulevar biti u potpunosti izgrađen“, istako je Milošević.

              Milošević dodaje da će se  na Bulevaru Nikola Tesala  graditi i dva kružna toka.

            „Jedan  će se nalaziti na mestu gde se Bulevar Nikole Tesle ukršta sa ulicom Aleksandra Medvedeva, a drugu u Jagodin mali ispred samog mosta. U tom delu grada  nas tek očekuju radovi, ali pre toga, zbog velike frekvencije saobraćaja u tom delu grada , pokušaćemo nekim preusmeravanjem saobraćaja da rešimo i taj problem. Moja je molba da građani shvate od kakve su važnosti za grad objekti koje gradimo i da se naoružaju strpljenjem“, poručuje Milošević.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare