Anđela Veličković i Igor Jović najbolji sportisti u 2019. godini

VLASOTINCE


Poslednjih ovodecembarskih dana 2019.godine većina sportista je na odmoru posle napornih takmičenja koje su imali u toku čitave godine. Mnogo je onih koji su ostvarili svoje takmičarske uspehe, ali ima i dobar deo onih koji su izneverili očekivanja svojih navijača. I to tako traje godinama, a sigurno će tako biti i u narednim godinama, a slava po pravilu i pripada slavodobitnicima. Tradicionalno na kraju svake godine Sportski savez opštine Vlasotince bira najuspešnije sportiste i sportske radnike, kao i najbolje sportske kolektive.

 • Sada kada smo na kraju godine koja je na izmaku želim da iskažem zadovoljstvo postignutim rezultatima svih naših sportista koji su na najbolji način prezentovali sportske vrednosti našeg Vlasotinca, a još i više činjenicom da smo sport i fizičku kulturu učinili dostupnom svima u našoj opštini. Posebnu zahvalnost imamo prema lokalnoj samoupravi koja je izdvojila dovoljno sredstava za sve sportske kolektive i sportiste. Ujedno čestitam svim dobitnicima na priznanja koja su na pravi način zaslužili za postignute rezultate, uz nadu da će trend dobrih rezultata biti nastavljen i u narednoj 2020.godini – rekao je Milan Jović, predsednik Sportskog saveza opštine Vlasotince.
  Najbolji sportista u 2019.godini je Igor Jović, fudbaler i kapiten srpskoligaškog lkluba Vlasine, a za najbolju sportiskinju proglašena je lepa i simpatična odbojkašica Anđela Veličković, član odbojkaškog kluba Vlasina. Njima su pripali pehari koji su im uručili Boško Stančić, zamenik predsednika opštine Vlasotince i Bratislav Petrović, predsednik skupštine Vlasotince. Uz to dobili su od strane Sportskog saveza i novčanu nagradu u iznosu od deset hiljade dinara.
  Za najboljeg sportskog radnika godine proglašen je Nenad Stojković ,,alfa i omega” FK ,,Vlasina” koji je svojim radom i angažovanjem uspeo da ovaj fudbalski klub vrati na visokom mestu fudbalske Srbije. Milan Stanojević, član bokserskog kluba ,,Arena” zavredeo je vredno priznanje za postignute rezultate na velikim takmičenjima u 2019. godini, a FK ,,Donja Lomnica” je najbolji sportski kolektiv. Slavko Mladenović, trener košarkaškog kluba ,,Vlasotince” proglašen je za najboljim trenerom u godini koja je na izmaku, dok je specijalno priznanje za razvoj i promociju sporta otišlo u ruke Jovana Jankovića, vlasnika zlatare ,,Jovan” i optike ,,Janković”. Najbolji pedagozi fizičke kulture su Saša Đikić i Dragan Branković. U kategoriji sportskih radnika vredna priznanja za životno delo dodeljena su rukometnom treneru Spiridonu Boškoviću i Milisavu Petroviću, specijalisti ta rad sa mladim golmanima.
  Posebno iskreni aplauzi bili su upućeni generaciji učenika fudbalske ekipe OŠ ,,Siniša Janić” koji su ove godine obeležili veoma lep jubilej, 50-godišnjicu od osvajanja trećeg mesta na prvenstvu Srbije u fudbalu, koje bilo održano maja 1969.godine, na pomoćnom terenu Crvene Zvezde, a od strane Sportskog saveza dobili su Specijalno priznanje za poseban sportski rezultat.
 • Zahvaljujem se organizatoru ove lepe sportske manifestacije koji se setio da nas pozove u goste i tako nas okupi opet zajedno na jednom mestu. Sportistima želim puno sreće i uspeha i poručujem im da moraju svakodnevno raditi kako bi uspeli u svojim nastojanjima da na sportskom polju beleže pobedničke rezultate – rekao je okupljenim sportistima Božidar Milenković ,,Tus”, koji je bio vrhunski fudbaler, trener i funkcioner u OFK Beogradu.
  Nagrade su uručene i saradnicima saveza, i to Skupštini opštine Vlasotince i SRC ,,Vlasina”, a za sportske nade u 2019.godini proglašeni su:
  Dušan Lukić – FK ,,Vlasina”
  Mina Stojilković i Milica Pavlović – OK ,,Vlasina”
  Đorđe Mitić – SU ,,Donja Lomnica”
  Matija Stojanović FK ,,Budućnost”
  Aleksandar Živković i Jovana Mladenović – SU ,,Pokret”
  Veljko Jovanović i Alksandar Jovanović – KK ,,Vlasotince”
  Đurđica Stojković – ŽFK ,,Rosulja 2014”
  Marko Stanković – ŠK ,,Vlasotince”
  Nikola Vasiljković -RK ,,Vlasotince”
  Mila Jovanović i Marija Stanojević – AK ,,Vlasotince”
  Dušan Bidžić – KKB ,,Vlasotince”
  U ime nagrađenih zahvalio se laureat Specijalnog priznanja za životno delo Milisav Petrović, koji je napomenuo da se do vrhunskih rezultata može stići jedino predanim i stručnim radom.
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare