Tehnička škola: Predavanje o elektronskom bankarstvu

LESKOVAC

Tehnička škola „Rade Metalac“ , povodom dana škole petu godinu za redom organizuje popularna predavanja iz oblasti tehničkih nauka. Ove godine tema je „Elektronsko poslovanje“, a razlog za to, po rečima pomoćnika direktora Danka Dankovića je što ovaj način poslovanja sve više uzima maha u životima naših sugrađana i učenika.
„Drugi razlog je i što učenici u okviru obrazovnog profila elektrotehničar informacionih tehnologija imaju predmet koji se zove „Elektronsko poslovanje“ i koji proučava upravo ovu temu.“
Jedan od predavača je bio Goran Kunjadić, sa univerziteta Singidunum i on je govorio o bezbedonosnim mehanizmima u bankarskim transakcijama, ali i na temu same bezbednosti elektronskih i informacionih sistema.
„U današnje vreme sve više zavisimo od informaciono-komunikacionih sistema i sve smo ranjiviji kada su takvi sistemi u pitanju. Posebna pažnja se posvećuje bezbednosti takvih sistema i ona se izučava u jednom posebnom okviru na univerzitetu Singidunum. Ova tema je veoma široka, danas napadi na informacione sisteme počinju od veoma jednostavnih uređaja i propusta koji nam se čine jednostavnim i neupotrebljivim, ali smo svedoci sve većeg broja kompromitovanja podataka, ovlašćenog i neovlašćenog nadzora, tako da stalno ukazujemo na to.“
O mobilnom bankarstvu u praksi govorila je Ivana Micić, predstavnica Credit Agricole Banke. Ona je đacima govorila šta njima može da olakša ne samo školovanje, nego i razvoj preduzetničkih ideja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare