Teatar improvizacije “Scena u trenu” u Lutkarskom pozorištu

NIŠ 

        Teatar improvizacije “Scena u trenu” se posle duže pauze vraća na pozornicu –  sala pozorišta Lutaka u Nišu je 15. juna u 20 sati rezervisana za ove mlade glumce, ali i specijalne goste iz “Contra Dance Studia” i pijanistkinju Jovanu Mladenović. Iz ansambla najavljuju nove igre, mnogo uzbuđenja i smeha i, kao i uvek, do sada neviđenu predstavu.

         Tačno godinu dana je prošlo od kada je ansambl teatra improvizacije oduševio publiku u Lutkarskom pozorištu. Pauza, prouzrokovana epidemiološkom situacijom, samo je dodatno motivisala glumce da se na scenu vrate u punom sjaju, ali ih podstakla da svoju ekipu prošire i osmisle specijalno izvođenje predstave. Tako će publika osim osmoro glumaca i moderatora, na sceni videti sedmoro profesionalnih plesača iz plesne škole “Contra Dance Studio”, a atmosferu će svojom muzikom dodatno ulepšati i pijanistkinja iz Niša Jovana Mladenović.

        ,,Scena u trenu- teatar improvizacije’’ je forma teatra gde se predstava stvara na licu mesta. Kroz dvadesetak različitih igara, glumci dobijaju zadatak od moderatora i na licu mesta stvaraju scene. Ovakav vid teatra se najpre javlja 70-ih godina prošlog veka u Americi. Ovakvo pozorište ima dugu istoriju – najpre se improvizacija izvodila u pubovima i kafićima, a kasnije ona prelazi u pozorišta i na televizije.

       “ Predstava je interaktivnog karaktera, kako između samih glumaca i moderatora, tako i publika ima slobodu da učestvuje i daje svoje sugestije za scene”, kažz glumci iz ovog teatra. “Ovakav vid teatra je veliki izazov za nas jer se sve dešava u trenutku i za to je potrebna ogromna maštovitost, iskrenost, inspiracija, slušanje partnera i igrati za partnera”.

      Ono što ovakav vid teatra razlikuje od drugih jeste to da nijedna predstava nije ista.

     “Svaka je posebna na svoj način i svakim narednim izvođenjem se rađaju nove ideje. Samim tim, ovakav vid teatra je uzbudljiv kako za same glumce, tako i za samu publiku, jer niko ne zna u kom smeru će otići određena igra i šta sve može da se desi unutar jedne scene”, objašnjavu mladi glumci.

    U Pozorištu lutaka nastupiće sada već svima dobro poznata lica,  glumci Dušan Ščepihin, Nemanja Dimitrijević, Marko Rašić, Andrija Stojković, Davorin Dinić, Jovana Đorđević,  i Jelena Stanković. Plesači na sceni biće  Danica Ničić, Anđelija Ćulibrk, Jana Milenković, Anastasija Rančić, Atina Vasović, Anja Tonsa Milovanović, i Dušan Petrović. Karte za ovo izvođenje su već rasprodate, a za sve one koji nisu uspeli da rezervišu karte, naredno izvođenje je planirano za sam kraj meseca u pub-u ,,Labeerinth”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare