Fakultet sporta na Beogradskom maratonu

NIŠ

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu je u nedelju 6.juna imao svoju promociju na 34. Beogradskom maratonu.

Promotivni štand fakulteta nalazio se na devetom kilometru maratonske staze gde su studenti i profesori navijanjem i muzičkom pratnjom dali podršku svim učesnicima maratona.

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja iz Niša učestvovao je i u takmičarskom programu maratona trčeći mešovitu štafetu na deonici od 21 kilometra u sastavu prof. dr Mladen Živković, dr Marko Jezdimirović, Ana Lilić i Aleksandra Zlatanović.

               Na samom kraju predstavnici Fakulteta su se pridružili učesnicima maratona na cilju gde su pozdravili njihov ulazak u cilj, a potom zajedno sa organizatorima uručili nagrade najboljima. Ovom akcijom Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu još jednom je podržao organizaciju Beogradskog maratona i nastavio izuzetnu saradnju sa direktorom maratona Dejanom Nikolićem.

Takođe, na ovaj način fakultet je promovisao zdrav stil života, trčanje, fizičku aktivnost i rekreaciju sa ciljem unapređenja zdravlja i ostvarivanje višestrukih fizičkih, ali i mentalnih i emotivnih benefita fizičkog vežbanja.

Održavanje Beogradskog maratona jedan je od prvih velikih sportskih događaja od početka pandemije u našoj zemlji. Na maratonu, održanom pod sloganom „Bez barijera“, učestvovalo oko 5.000 takmičara, a znak za start trke ispred crkve Svetog Marka u nedelju ujutru u osam časova dali su predsednica počasnog odbora Maratona ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i član Kriznog štaba Predrag Kon zajedno sa direktorom maratona Dejanom Nikolićem.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare