Taksisti će dobiti proširena stajališta

NIŠ

U Nišu nema dovoljno taksi stajališta, a ona koja postoje nisu dovoljno jasno obeležena, istaknuto je na sastanku predstavnika auto-taksi udruženja i predstavnika Grada. Povod za susret bio je veliki broj kazni koje su stigle taksistima otkako se na niškim ulicama nalazi „Oko sokolovo“. Predsednik auto-taksi udruženja Srbije Aleksandar Bjelić kaže da su uspeli da nađu konstruktivna rešenja i zahvalio se zvaničnicima grada Niša na spremnosti da se problemi reše.

  Iz auto-taksi udruženja zatražili su sastanak sa kako bi se rešio problem kažnjavanja novog sistema „Oko sokolovo“. Prekjuče je održan sastanak sa gradonačelnicom Draganom Sotirovski, sekretarom za saobraćaj, predstavnikom Komunalne milicije, i direktorom sistema „Oko sokolovo“.

                          Problem za taksiste predstavljaju kazne koje im stižu za zaustavljanje na obleleženim mestima dok čekaju svoje putnike. Sastanak je održan juče i prema rečima Aleksandra Bjelića predsednika auto taksi udruženja Srbije razgovor je protekao u najboljem redu i ponuđena su konstruktivna rešenja.

                           „Moram da se zahvalim na razumevanju, kolege iz Niša su iznele sva svoja viđenja mogućih problema i rešenja. Dakle ne samo onih problema koji postoje, već i potencijalnih. Zaista smo naišli na razumevanje, biće formirana radna grupa koja će u narednim danima vrlo brzo da odradi neke stvari koje smo se dogovorili. Prvenstveno to je održavanje taksi stajališta koja u Nišu nisu obeležena, jer već tu Komunalna milicija ima prava da vas kazni. Međutim, ne kažem da oni to rade ali jednostavno moramo da poštujemo zakon“ izjavio je Bjelić.

                            “Oko sokolovo“ od 1. avgusta više ne opominje, već vozače za učinjene prekršaje kažnjava. Ipak vozačima ne stižu samo kazne za nepropisno parkiranje već i za zaustavljanje na obeleženom parking mestu dok su u automobilu. Jedan od problema za taksiste predstavlja i nedovoljan broj mesta za taksi vozila.

                        „Prvi i osnovi problem je to što nema mesta. Drugi je problem što ona nisu obeležena. Nećemo ulaziti u to da li je iz opreavdanih ili neopravdanih razloga. Taksisti su koristili i mesta koja su rezervisana za parking građana, i zato smo zamolili nadležne da nađemo način da se ta taksi stajališta prošire. Na taj način izbegavamo parkiranje na mestima gde taksista ne sme da stoji. Izneli smo neke predloge, dogovorili smo se da u narednih 7 do 10 dana to stavimo na papir i dostavimo predloge“ rekao je Aleksandar Bjelić.

                        U Nišu trenutno postoji oko 760 taksi vozila a jedan od najvećih problema je taj što postoji samo 167 parking mesta za taksi vozila.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare