Takmičenja u ligama FSJO okončana

LESKOVAC

Nedavno završena, prolećna fudbalska sezona u Jablaničkoj okružnoj ligi i Međuopštinskoj ligi, a koje su pod jurisdikcijom Fudbalskog saveza Jablaničkog okruga (FSJO), okončana je u granicama regularnosti i sportske korektnosti, što su zaključili organi  koji su bili zaduženi za vođenje takmičenja.

Ni najmanje nije bilo lako kormilariti ovim ligama, jer, što je neuobičajno,  u prvenstvu je učestvovalo čak 18 klubova, a to su sve recidivi problema predhodnog vremena, sa tako velikim brojem klubova u takmičenju. Preglomazna liga nosila je mnoge opasnosti, odigrano je čak 34 prvenstvenih kola, i za divno čudo, nije bilo žalbi učesnika na regularnost takmičenja.
” Možemo biti zadovoljni svim onim što smo imali u prethodnoj sezoni u Jablaničkoj i Međuopštinskoj ligi. To smo zaključili i na samom Izvršnom odboru, kada smo raspravljali o takmičenjima u ove dve lige. Nije bilo ni najmanje lako pratiti na pravi način 34 prvenstvena kola u dve lige, sa 18 klubova koji su svi imali svoje želje i ambicije”,  sa dozom olakšanja govori o tek završenim prvenstvenim sezonama, predsednik FSJO Dragan Stojiljković, koji nesumljivo ima dosta iskustva, kada su u pitanju takmičenja, jer se u prethodnom periodu na pravi način iskazao i u mnogo kvalitetnijim takmičenjima, a koja su bila pod patronatom Fudbalskog saveza Srbije.
Koji su to bili glavni problemi ?
” Svaki klub koji je ušao u takmičenje imao je svoje ambicije. I svi oni želeli su da ih ostvare, što, naravno, nije baš ni lako. Neki su želeli sam vrh, a neki da ne ispadnu iz lige. A prvenstvena sezona bila je duga, sa čak četiri vanredna kola.
I, kako ste sve to uspeli da dovedete do kraja i da bude sve u redu?
” Svi smo bili maksimalno mobilisani i angažovani u toku čitave prvenstvene sezone. Naravno jesenji sezone deo protekao je bez problema, ali nastavak prvenstvene sezone i prolećni deo uvek nosi puno opasnosti. To smo znali, i tako smo se ponašali. U finišu prvenstva bili smo puno obazriviji i ništa nismo prepuštali slučaju, sa dodatnim merama i odabirom pravih službenih lica na sve važne utakmice uspeli smo u svojim nastojanjima da rezultati postignuti na terenu, u regularnim uslovima budu jedino merilo osvajanja najviših mesta na tabeli ili prelaska u niži stepen takmičenja.
Očigledno bilo je žestoko i napetu u obe lige u završnici prvenstva ?

” Da. Baš tako. Žestoko i napeto, ali u granicama sportske korektnosti. Prvaci u obe lige svoju nadmoćnost su na vreme i pre kraja pokazali i dokazali, dok je borba za opstanak u obe lige bili vraški teška i do poslednjeg sudijskog zvižduka krajnje neizvesna. A, kao i ne bi, kad je iz Jablaničku okružnu ligu ispalo tri kluba, dok je taj broj od, pet klubova, u Međuopštinskoj ligi bio daleko veći. Raduje nas činjenica da nije bilo nikakvih žalbi ni prigovora na samu regularnost takmičenja, a naša je obaveza da se tako ponašamo i novoj sezoni.
Kada počinje nova, jesenja prvenstvena sezona ?
” Izvršni odbor FSJO, doneo je odluku da prvenstvena sezona krene 19 i 20. avgusta. U takmičenju učestvuju 16 klubova i neće biti u toku jeseni vanrednih kola. Na Konferencijama klubova, koje će biti održane u toku ove nedelje biće izvučeni takmičarski brojevi klubova i praktično određeni parovi za jesenji deo sezone. Dakle, sve je spremno za početak nove prvenstvene sezone, u kojoj ulazimo maksimalno spremni, što je u opisu radnih obaveza fudbalskih organa Fudbalskog saveza Jablaničkog okruga – veli prvi čovek FSJO, Dragan Stojiljković.

Uslovi
INFRASTRUKTURA MORA BITI KOREKTNA
Mnogo povika bilo je na adresu pojedinih klubova, kada je u pitanju sama infrastruktura klubova.
– Znamo da ima određenih problema kada je u pitanju sama infrastruktura. U isto vreme znamo da ima objektivnih problema da se sve to dovede pod konac. Ali, mora se stvoriti potreban minimum uslova. Pojedine terene obići će nadležna komisija, a delegati su dužni u svom izveštaju posle utakmice da sve ono što nije popravljeno notiraju i dostave kancelariji saveza – upozorava predsednik Stojiljković.

Finansije
POZITIVNO POSLOVANjE SAVEZA
Nema te sportske institucije koja ne kuburi sa finansijskim sredstvima. FSJO je proteklu 2016.godinu završio na zadovoljavajući način.
– Imali smo dobitak od blizu 200.000 dinara. Postoje dugovanja od pojedinih klubova, mada su se oni iskazali veoma dobro i realizovali smo naplatu potraživanja po svim osnovama od strane klubova u 80% slučajeva – informiše nas prvi čovek FSJO, Dragan Stoijljković.

 

Takmičenja u ligama FSJO okončana : REGULARNO I BEZ PROBLEMA

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare