SZS Niš: Umesto smene direktorka dobila unapeređenje

NIŠ

U Nišu partokratija na jenjava. Iako su stranke Saveza za Srbiju u više navrata ukazivale na pogubnost partijske lojalnosti po građane, gradske vlasti nastavljaju sa starim navikama, navodi se u današnjem saopštenju SZS.

“Nakon hapšenja direktora Gerontološkog centra u Nišu, zbog ulaska koronavirusa u dom za stare, gradske vlasti podižu lestvicu i na njegovo mesto postavljaju direktorku Centra za socijalni rad u Kučeca, Slađanu Maranović Nikolić.

Imenovanju je “kumovala” načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovski, koja je stranačku koleginicu i predložila, a Ministarstvo rada aminovalo. Tako je direktorka Maranović Nikolić umesto smene, dobila novu funkciju. Njenu smenu predložila je Agencija za borbu protiv korupcije zbog sukoba interesa i zapošljavanja rođaka u ustanovu kojom je i rukovodila, ali predlog Agencije nikada nije usvojen.

Ovim je nastavljena praksa urušavanja Niša i niških ustanova. Da li je za načelnicu Sotirovski glavna preporuka partijska knjižica? Da li je bila upoznata sa prethodnim kršenjem zakona od strane imenovane direktorke, ili je to bonus kada su stranačke kolege u pitanju? Da li među zaposlenima u niškom Gerontološkom centru, Centru za socijalni rad nema dovoljno stručnih kadrova? I na koncu, dokle će trajati poniženje građana od strane gradske vlasti?

Savez za Srbiju Niš zahteva odgovore od načelnice Nišavskog okruga, koja kao prva na listi Srpske napredne stranke u Nišu pretenduje na najvišu gradsku funkciju”, navodi se u ovom saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare