Od ponedeljka počinje naplata parkiranja i rad šaltera firmi “Komunalac”, “Dom” i “PWW”

LESKOVAC

Aleksandra Nikolić, direktorka Zavoda za javno zdravlje Leskovac, iznela je najnovije podatke o epidemiološkoj situaciji u Jablaničkom okrugu na 30. sednici Gradskog štaba za vanredne situacije grada Leskovca.

Ona je rekla da je, od poslednjeg izveštaja, koji je na sajtu grada Leskovca objavljen 29.4., u ovu ustanovu stiglo novih 162 rezultata testiranja.

„Većina je negativna, tačnije 153 uzoraka je negativno, dok je 9 pozitivno i to u Vlasotincu 4, Leskovcu 3 i po jedan u Lebanu i Bojniku. Ukupan broj obolelih od početka epidemije u Jablaničkom okrugu iznosi 310, u Leskovcu 205, Vlasotincu 80, Lebanu 9, Bojniku 12 i Medveđi 4. Iz kovid-bolnice je do sada kao izlečeno otpušteno 78 pacijenata, a iz privremenih 94. Trenutno je u kovid-bolnici na bolničkom lečenju 115 pacijenata. Pozitivnih nalaza kod zaposlenih u zdravstvu je 78. Ukupno je testirano 2792 lica u okrugu, od toga u Leskovcu 1563. Trenutno se čekaju rezultati za 267. Pod zdravstveni nadzor u Jablaničkom okrugu je stavljeno 1651 lice, od 1287 u Leskovcu. U kućnu izolaciju je stavljeno, nakon ulaska u Srbiju, 1099 lica u okrugu, a u Leskovcu 888.“

Doneta je i odluka da od ponedeljka, 4. maja, sa radom krenu šalteri za naplatu JKP „Komunalac“, JP „Dom“ i kompanije PVV u Uslužnom centru Gradske uprave. Takođe, sa naplatom parkinga od 4. maja započeće i firma „Metroparkin jug“ doo leskovac, odnosno „Parking i garaže Leskovac“, kako se od nedavno ova firma zove.

Donet je i zaključak da Odeljenje za komunalno stambene poslove, saobraćaj i infrastrukturu na osnovu mišljenja Zavoda za javno zdravlje odredi početak rada javnog gradskog, prigradskog i lokalnog prevoza putnika na teritoriji grada Leskovca po fazama u skladu sa instrukcijama Kriznog štaba Vlade Republike Srbije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare