“SVI ZA NAŠU OPŠTINU IZLAZI NA IZBORE”

GRDELICA

 

Iz višegodišnje borbe za vodu i očuvanju svojih prirodnih resursa na područiju Grdelice i okoline nastala je građanska inicijativa „SVI ZA NAŠU OPŠTINU“, saopšteno je danas.

“Nezainteresovanost aktuelne lokalne samouprave navelo nas je da se 10.03.2016.g. registrujemo kao grupa građana „SVI ZA NAŠU OPŠTINU“ kako bi učestvovali na predstojećim izborima za lokalnu Skupštinu i na taj način preuzeli odgovornost i mogućnost da sami uređujemo svoje živote.

Osnovni cilj grupe građana je decentralizacija Grada i formiranje više gradskih opština. Leskovac kao jedna opština sa 144 mesnih zajednicaje prevelika sa nefunkcionalom lokalnom samoupravom. Grad se nejednako razvija, a mesne zajednice na njegovoj periferiji kao što su Predejane, Grdelica, Vučje, Pečenjevce, Brestovac i druge potpuno propadaju.

Potpise podrške birača, iako već imamo dovoljno za kandidaturu naše liste za odbornike, još uvek sakupljamo na područiju Predejana, Grdelice, Grabovnice, Vučija i Leskovca.

Listu koju ćemo predati zajedno sa doslednim ljudima sa područija Vučija, a i samog grada, imaće jedini zadatak da izvrši decentralizaciju grada kako bi lokanu vlast približila narodu i omogućila mu da se aktivno uključi u uređenju svog prostora.

Pozivamo sve građane sa područija čitavog grada da na predstojećim izborima daju svoj glas grupi građana „SVI ZA NAŠU OPŠTINU“ i time svoj glas daju sebi i svojoj porodici”, nvaodi se u saopštenju  koje potpisuje  Glavni odbor grupe građana „ SVI ZA NAŠU OPŠTINU

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare