TRIBINA O RODNOJ RAVNOPRAVNOSTI

LESKOVAC

 

U ogranizaciji Centra 8 iz Beograda i Odbora za rodnu ravnopravnost grada Leskovca u Omladinskom klubu u Leskovcu održana je tribina „Klara Cetkin moga grada“, u okviru projekta koji zajednički sprovode ove dve organizacije i koji se bavi promovisanjem rodne ravnopravnosti i rodno senzitivnog jezika u medijima. Projekat se realizuje u Vranju, Pirotu, Prokuplju, Nišu i Leskovcu.

Cilj je da se na ovakvim tribinama predstave žene iz različitih profesija, koje govore o svom radu i putanji razvoja, ali i o značaju rodne ravnopravnosti i učešću žena u društveno-političkom životu. Želja nam je da podstaknemo i druge žene da budu aktivan činilac društva, ali i da pokrenemo nove generacije Klare Cetkin našeg grada, rekla je Bojana Stojković iz Centra 8.

Klara Cetkin moga grada 1

Na tribini su govorile, i razmenjivale svoja iskustva i odgovarale na pitanja mladih ljudi dve uspešne žene iz Leskovca, Tatjana Nikolić, predsednica Udruženja preduzetnica „Danica“ i Olivera Jović, predsednica Udruženja samostalih preduzetnika Leskovca.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare