Svetskog dana turizma i besplatno razgledanje Niša

NIŠ

Udruženje turističkih vodiča Niš, uz podršku partnera – niških turističkih agencija, organizuje besplatna razgledanja grada u nedelju, 27. septembra. Razledanje Niša je organizovano u tri autobuske ture.

                           Predviđeno je da prva i druga autobuska tura obuhvate obilazak Niške Banje, Sićevačke i Jelašničke klisure i vinarije Malča, dok bi treća autobuska tura obuhvatala obilazak Ćele kule, Memorijalnog kompleksa „12. februar“ i Tvrđave i na kraju odlazak do vinarije u Malči.

                         Sve tri ture počinju u 10 časova, a planirano okupljanje grupa je na Sinđelićevom trgu, na platou iza Narodnog pozorišta, na bus stajalištu, pored parking garaže.

                        Udruženje turističkih vodiča NIš poziva sve koji žele da bolje upoznaju Niš da krenu u nedelju sa njihovim vodičima, da čuju priču o rodnom mestu Konstantina Velikog, obiđu mesta važnih bitaka i pobeda, da saznaju kako je podignut jedinstveni spomenik na svetu Ćele Kula, gde je stigao telegram kojim je počeo Prvi svetski rat, zašto je Niš bio tako važan za najveće vojskovođe svih vremena, od prvog veka pa sve do danas, ko je dizajnirao jednu od najstarijih hidroelektrana koja od 1908. i danas snabdeva Niš strujom i još mnogo priča i legendi o šarmantom gradu Nišu.

                   U skladu sa preporukama kriznog štaba republike Srbije, a poštujući sve epidemiološke mere, broj mesta po autobusu je ograničen na 60 odsto ukupnog broja sedišta, pa su s tim u vezi karte su  štampane i neophodno je da svaki putnik poseduje kartu za ulazak u određeni autobus.

                     Karte se mogu podići, počev od srede, 23. septembra, u poslovnicama turističkih agencija – partnera ove akcije: Turistička agencija Euroturs, Turistička agencija Nitravel i Turistička agencija Maestro travel.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare