Svetske premijera filmova “Komedija na tri sprata” i “Vučje bobice“ u Nišu

NIŠ

Publika će na ovogodišnjem 57. Festivalu glumačkih ostvarenja igranog filma “Filmski susret”i, koji se održava na Letnjoj pozornici od 20. do 26. avgusta, moći da pogleda svetske premijere ostvarenja “Komedija na tri sprata” i “Vučje bobice”. Ljubitelji sedme umetnosti će imati priliku da pogledaju i više niških premijera: “Heroji radničke klase”, “Strahinja Banović”, “Gejm”, “Usekovanje” i “Heroji”. Komplet ulaznica za festival košta 2.500 dinara.

 Svečano otvaranje  jedinog festivala posvećenog glumačkoj profesiji zakazano je za suboti 20. avgusta od 20,30 kada će Slavku Štimcu biti dodeljena nagrada za životno delo “Pavle Vuisić”.

                                  Nakon ceremonije, publika na Letnjoj pozornici će moći da pogleda film Radivoja Andrića “Leto kada sam naučila da letim” i nišku premijeru ostvarenja “Heroji radničke klase” reditelja Miloša Pušića.

                              Drugog dana festivala, u nedelju 21. agvgusta prokazuju se  filmovi “Vučije bobice” Sretena Jovanovića, koji će imati svetsku premijeru i “Nije loše biti čovek” Dušana Kovačevića. Između ova dva filma publika će se prisetiti umetnika koji su nas napustili u prethodnih godinu dana.

                                 Filmovi “Bilo jednom u Srbiji” Petra Ristovskog i “Nebesa” Srđana Dragojevića su na programu u ponedeljak 22. avgusta, dok će utorak 23. biti prikazani filmovi “Mrak”, Dušana Milića  i “Zlatni dečko” Ognjena Jankovića.  U sredu  24. su na programu filmovi sa tematikom iz života migranata: “Strahinja Banović” Stefana Arsenijevića i “Gejm” Ane Lazarević.

                            Četvrtak, 25. avgust je rezervisan za još jednu svetsku premijeru film Sandre Mitrović “Komedija na tri sprata”, a potom sledi i niška premijera “Usekovanja” Siniše Cvetića.

                             Poslednjeg dana festivala u petak, 26. avgusta publika će saznati ko su dobitnici prestižnih nagrada, a nakon svečane dodele imaće priliku da uživa u gostujućim filmovima “Olga” Vladimira Đorđevića, “Minitsra, Ban, Perikle – Tisa Milosavljević” Gorana Stankovića, kao i dugometražnom dokumentarnom filmu Vladimira Ristića “To je Toma”.

                           Pored programa na Letnjoj pozornici, u bioskopu Cineplexx u utorak, 23. avgusta od 18 sati biće prikazan film “Heroji”, a dan kasnije ostvarenje “Kelti” Milice Tomović.

                                  Žiri, koji će odlučiti o nagradama među kojima su najvažnije Gran-pri Naisa, “Car Konstantin” i “Carica Tedora”, čine predsednica Brankica Zorić-Vasović, kao i članovi Petar Božović i Dušan Premović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare