Gde je nestao fudbal u Zaječaru i za koga se gradi stadion?

ZAJEČAR

Poznavaoci i ljubitelji sporta iz Zaječara, izrazili su svoju zabrinutost za stanje u kojem se trenutno nalazi fudbal u ovoj opštini. Kako tvrde, u proteklih 6 godina, a u periodu od 2016. do 2022. godine u Zaječarskoj opštini ugašeno je ukupno, čak, 14 Fudbalskih klubova. Na ovom dugačkom spisku našli su se i neki sa veoma dugom i lepom sportskom tradicijom tradicijom.

Ono što zabrinjava jeste činjenica da je veliki broj sela u ovoj opštini ostao sa ugašenim reflektorima stadiona. Deca su ostala bez mogućnosti da treniraju, stadioni su zapušteni, a ljubitelji fudbala i dalje se ne mire sa ovom činjenicom i ovakvim stanjem. Mali broj onih koji se još uvek nečemu nada, ne odustaje od želje da se po ovom pitanju nešto ipak uradi.

Jedan od takvih slučajeva je i selo Rgotina čiji meštani već godinu dana biju bitku sa upravom FSS iz ovog grada da im odobre sredatva i omoguće da se ponovo takmiče.

Kažu da ima želje i da su decu već okupili. Samoinicijativno i uz priloge meštana sami su krenuli da sređuju stadion i da renoviraju prostorije. Sve je spremno, samo da ih neko još i vrati sa klupe za rezervne igrače, ako takva i postoji.

Kako navode oni koji su upućeni u celu situaciju, za relativno kratko vreme ugašeni su: FK Timok, FK Putevi, FK Kvarc Rgotina, FK Kablovi, OFK Zaječar, FK 019, FK Grlište, FK Kastrum Gamzigrad, FK Deli Jovan Salaš, FK Polet Nikoličevo, FK Timok Trnavac, FK Borac Vražogrnac, FK Velika Jasikova, FK Vratarnica.

Za to vreme u gradu na Timoku nastavlja se izgradnja fudbalskog stadiona prema svim standardima UEFA. U gradu u kojem je ostalo samo još dva fudbalska kluba i velika želja da se isti ponovo zaigra kako dolikuje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare