Svečano otvoren natpis u centru grada, prisustvovao i gradonačelnik

????????????????????????????????????

LESKOVAC

Uz prisustvo gradonačelnika Leskovca i brojnih zaposlenih u javnom sektoru danas je svečano otvoren natpis “Leskovac” sa srcem umesto slova O u centru Leskovca, ispred popularne “Rupe”.

Ovo obeležje grada je, rečeno je, sa 10.000 evra platila privatna firma “Autostop”.

Portparolka gradonačelnika Aleksandra Stojanović je, “predstavljajući” natpis objasnila ” Naš grad je nama Leskovčanima u srcu. Volimo ga, trudimo se da ga čuvamo i razvijemo. Tu našu ljubav želimo da pokažemo svima i da je prenesemo na posetioce koji borave u Leskovcu. Pored neospornih kulturnih, istorijskih i turističkih znamenitosti kojima se ponosimo, prateći trendove oplemenili smo grad simbolima pored kojim možemo stvarati uspomene”, objasnila je ona potrebu gradskih vlasti da po Leskovcu postavljaju natpise sa imenom ovog grada.

????????????????????????????????????

Obeležja grada, kako ih zovu, sa prva dva slova , koja se s jedne strane čitaju kao “Le” a sa druge kao “el” , postavljena su pored Bulevarea oslobođenja na raskrsnici ispred prodavnice “Djak” , preko puta biblioteke, na kružnom toku kod Opšte bolnice i preko puta Narodnog muzeja.

Za to je, kažu, plaćeno oko 6.000 evra, ukupno, sa danas “predstavljenim ” slovima 16.000 evra, a grad je iz budžeta potrošio , za pripremu temelja, oko 110 hiljada dinara.

Prati
Obavesti me o
guest

4 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
zoe
zoe
4 godine pre

Razumem one koji su umorni, imaju druge prioritete, a koji ovde komentarisu da njima ovaj potez nije znacajan. Ipak, ako uzmemo u obzir da i oni imaju omladinu kod kuce koja seta gradom pozitivisticki gledajuci na zivot, da imaju penzionere kojima je svaki dan dragocen i ispunjen mirom i lepotom novog jutra, ako uzmemo u obzir da ima mnogo vise onih koji citaju vesti a ne komentarisu, tada mozemo reci da ovakvi dogadjaji jesu znacajni upravo za takve. Da ne govorim o turistima, koji i kad znaju da su u Leskovcu, za fotografiju kao uspomenu obavezno traze ovakva mesta, da drugima pokazu slikom gde su bili. Tokom rostiljijade, ovde ce se traziti fotka vise. Zivi bili, pa videli. Sa svih strana sveta sjatice se u centar bas pored ovog znaka. Pocev od naseg Rostiljka, pa do posetioca, od najmladjih do najstarijih.

Ime
Ime
4 godine pre

Mene bi bio sram da se fotografisem pored ovoga. Suvise neukusno!

Pretty Polly
Pretty Polly
4 godine pre

Sa druge strane se slova čitaju kao Cavoksel, pod uslovom da je gradonačelnik u slovu “O”.
Dakle – CAVO

Снежана
Снежана
4 godine pre
Odgovori  Pretty Polly

Уместо Л стави М и дошли сте у месковац! а читај и до Леско, где је дошо овај и биће јасно!