Centar za socijalni rad dobio renoviranu zgradu

LESKOVAC

Završena je rekonstrukcija zgrade Centra za socijalni rad u Leskovcu kojom je obuhvaćeno uređenje fasade, kompletna sanacija krova, vodovodnih, mašinskih i elektro instalacija.

Zgrada centra je prilagođena i osobama sa invaliditetom, jer je postavljena spoljašnja pokretna rampa, dok je u unutrašnjosti zgrade instaliran specijalni lift.

U projekat rekonstrukcije ove institucije uloženo je oko 44 miliona dinara. Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović rekao je da se “radi o dokazu koliko se Grad Leskovac kontinuirano zalaže za ostvarivanje, očuvanje i poštovanje ljudskih prava osoba sa invaliditetom i svih ostalih socijalno ugroženih grupa.

„U cilju unapređenja i poboljšanja njihovog položaja u našem društvu izdvajamo značajna sredstva kada je u pitanju oblast socijalne zaštite. U 2019. godini za ovu oblast je izdvojeno 165 miliona dinara, a sredstva preko projekta 31 milion dinara. Grad o ovim grupacijama ljudi brine putem ustanove u kojoj se nalazimo, zahvalni smo Centru za socijalni rad, ali sve to ne bi se desilo da nije Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, zato se zahvaljujem Bojani Gažo kao njenom predstavniku.“

Predrad Momčilović, direktor Centra za socijalni rad, izrazio je zadovoljstvo što je deo tima, zajedno sa prethodnim direktorom Bobanom Ilićem, koji je uspeo da stvari jednu prijatnu ustanovu gde će svi korisnici, bilo da su to osobe sa invaliditetom ili ne, osećati se ravnopravno i dostojanstveno kada im treba neka usluga socijale zaštite.

Ovo je bila i prilika da se instalira nova računarska oprema koja je ranije nabavljena.

Najveći broj kancelarija nema klima uredjaje a na pitanje novinara JUGpressa zašto Momčilović kaže da “nisu svi vraćeni.

“Operateri to nisu dobro instalirali i da će za par dana sve biti u funkciji”, obećava.

Ipak “mi nemamo dovoljan broj klima uređaja i nadamo se da ćemo to u doglednom vremenu i rešiti. Tražili smo određena sredstva od ministarstva za tu namenu, obećano nam je da će do kraja godine i to biti rešeno.“

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
win
win
4 godine pre

Podignut je nivo usluga, zahvaljujuci ovoj znacajnoj investiciji. Uz ovakve uslove, zaposleni i korisnici moci ce da postizu bolje rezultate u resavanju problema gradjana. Ocekujemo da nivo zadovoljstva usluzenih bude visi, sto ce se pokazati u predstojecem periodu.

Sofi Marso
Sofi Marso
4 godine pre

Rekonstruisan Centar za socijalni rad je pre svega funkcionalan i omogucice svojim korisnicima a posebno osobama sa invaliditetom, da brze kvalitetnije i efikadnije ostvare svoja prava. Vlada RS i grad Leskivac su pokazali kako radi odgovorna vlast, a uposljenicima centra ostaje da svojim radom i znanjem opravdaju rekonstrukciju, pruzanjem vrhunskih usluga.