Svečano otvaranje Sportskih igara mladih u Vranju

VRANJE

Na Trgu Staniše Stošića u Vranju, u utorak, 10. maja u 20 sati biće otvorene treće Sportske igre mladih Srbija 2016.

Ovaj projekat u kom je u prethodne dve godine u Srbiji učestvovalo više od 50.000 dece ima za cilj promociju sporta, drugarstva i fer-pleja. Sportske igre mladih podržali su Vlada Srbije, Ministarstvo sporta i omladine Republike Srbije i Savez za školski sport Srbije koji je i partner Sportskih igara mladih.

Na svečanom otvaranju govoriće šef delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport, ministar omladine i sporta u vladi Srbije Vanja Udovičić, predsednik Saveza za školski sport Srbije Željko Tanasković, predsednik Organizacionog odbora Sportskih igara mladih Zdravko Marić i gradonačelnik Vranja Zoran Antić.

U umetničkom delu programa nastupiće glumci pozorišta “Bora Stanković”, kao i članovi GKUD “Sevdah”, učenici gimnazije “Bora Stanković” i muzičke škole “Stevan Mokranjac”, mališani iz vrtića “Naše dete” i orkestar Nenada Mladenovića.

Za stanovnike Vranja i učesnike najveće balkanske sportske manifestacije za decu 14. maja od 19:30h na Trgu Staniše Stošića biće upriličeno novo druženje i koncert našeg popularnog izvođača Željka Vasića. Koncert je poklon Sportskih igara mladih gradu Vranju.

Sportske igre mladih su najveća regionalna sportska manifestacija za decu i omladinu. Održavaju se već 20 godina pod sloganom „Živimo život bez droge, jer droga uzima život“.

Do sada je na Sportskim igrama mladih u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji učestvovalo više od milion dece različitog uzrasta, koja su kroz druženje i sport promovisala zdrav način života i odrastanja kroz razumevanje, prijateljstvo, solidarnost i fer-plej.

Sportske igre mladih biće ove godine organizovane u više od 25 gradova Srbije. Tokom proleća i leta deca školskog uzrasta moći će potpuno besplatno da se takmiče u malom fudbalu, odbojci na pesku, uličnom basketu, rukometu, odbojci, stonom tenisu, tenisu, atletici i šahu.

Prvoplasirane ekipe i pojedinci – pobednici gradova – učestvovaće na državnom finalu koje će biti održano krajem jula. Pobednici državnog finala putuju na besplatno mini-letovanje kao učesnici završnice Igara u Splitu, gde će im se pridružiti najuspešniji mali sportisti iz Hrvatske i BiH.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare