Svečano obeležen Dan opštine Lebane i opštinska slava Sveti Dimitrije

LEBANE

Rukovodstvo opštine Lebane proslavilo je opštinsku slavu Sveti Dimitrije u skupštinskoj sali opštinske uprave.

Arhijerejski namesnik jablanički jerej Ivan Marković pozvao je na jedinstvo, da se sve razlike u narodu prevaziđu i naglasio da cemo slogom i verom u Boga sve teškoće moći da prebrodimo.

“Ne bih mnogo govorio o svetom velikomučeniku Dimitriju, svi znamo da je veliki čudotvorac, da i dan danas njegove mošti čudotvore u gradu Solunu i da svi oni koji se molitveno obraćaju ovom svecu i zaštitniku nalaze utehu, utočište i iscelenje od svih duševnih i telesnih neduga”, rekao je jerej Marković.

Danas je potpisan i Sporazum o saradnji sa opštinom Trgovište. Predsednica opštine Trgovište Miljana Zlatković Stojanović izrazila je sreću što se potpisivanje Sporazuma održalo baš na današnji dan.

“Jako mi je drago što sam danas ove sa svojim saradnicima i što smo potpisali sporazum o kome smo razgovarali dugi niz godina, tačnije ja sam od prethodnog predsednika nasledila ovo prijateljstvo i pokušala da održim kroz različite vidove saradnje, što je kao što vidite urodilo plodom”, rekla je predsednica Zlatković Stojanović.

Predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović naglasio je da je poreklom iz Trgovišta pa je to još jedan motiv za potpisivanje Sporazuma o saradnji ove dve opštine, uz pomoć kojeg bi mogli da se konsultujemo i nađemo jedni drugima.

“Zahvaljujući predsedniku opštine Nenadu Krstiću, koji je bio pre Miljane, i saradnje koju sa njima gajimo dugo godina, danas potpisujemo sporazum i u narednom periodu što se tiče svih aktivnosti i projekata, razvoja lokalne samouprave, druženja mladih i uspostavljenja tih kontakata još više i bolje unapredimo”, rekao je predsednik Bogdanović.

Povodom Dana opštine Lebane organizovana je i svečana akademija u Domu kulture “Radan”. Na samom početku pozdravljeni su svi prisutni, a zatim je istoričar Aleksandar Miljković govorio je o istoriji Lebana. Prisutni su mogli da pogledaju i film koji je govorio o postignućima opštine, kao i turizmu, a glas soliste RTS-a Miloša Radovića zadivio je sve goste. Ovom prilikom uručena su i osmonovembarska priznanja zaslužnim pojedincima, privrednicima i ustanovama, koji su dali doprinos razvoju opštine. 

Predstavnici Udruženja veterana 63. padobranske brigade uručili su predsedniku opštine Ivanu Bogdanoviću zahvalnicu za nesebičnu pomoć i podršku u afirmaciji rada ovog udruženja. “Uručivali smo pomoć jednoj porodici našeg preminulog pripadnika, došli smo kod Vas i Vi ste nam izašli u susret sa jednim zahtevom, koji nismo znali da li može da se reši. Mi smo im malo finansijski pomogli, ali to nije bilo dovoljno”, rekao je Tomo Čolović.

KOI JE SVE DOBIO NAGRADE

Na Svečanoj akademiji dodeljene su i osmonovembarske nagrade i to: u obliku plakete Goranu Cvetanoviću – gradonačelniku Leskovca za izuzetnu saradnju i sveobuhvatnu podršku opštini Lebane, u obliku povelje Nacionalnoj službi za zapošljavanje, Roštiljko doo, poljoprivrednim gazdinstvima porodice Stevanović i porodice Stojiljković i SKZ Sveti Sava iz Valdanja. Među nagrađenima su i đaci generacije za 2021/22. godinu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare