PSG Vranje: Štednjom do stranačkog zapošljavanja

VRANJE

Povodom situacije sa početkom grejne sezone Pokret slobodnih građana Vranja oglasio se saopštenjem koje prenosimo u celosti:

„Odlaganjem početka grejne sezone, smrzavajući se u svojim stanovima ali, suprotno odluci gradske vlasti, i u školama, bolnicama i drugim institucijama, građani Vranja su uspeli da ostvare značajne ušede, što je v.d. direktoru JP „Novi dom“ Vranje (mandat mu istekao 10. juna, o čemu se PSG već oglašavao) omogućilo upošljavanje tri lica u stalni radni odnos u ovom javnom preduzeću, a da prethodno nije dobio saglasnost za njihov prijem u radni odnos na neodređeno vreme niti Komisije Vlade RS, niti gradonačelnika grada Vranja.

Naime, iako je zapošljavanje u javnom sektoru odmrznuto od januara 2021. godine i dalje postoje stroge kontrole i odgovarajuća procedura za prijem u radni odnos novih radnika. Zapošljavanjem radnika S. B, K. S. i M. A. na neodređeno vreme (narodski rečeno – za stalno) nelegalni v.d. direktor JP „Novi dom“ Vranje postupio je suprotno odredbama Zakona o budžetskom finansiranju i protivno Uredbi Vlade RS, kojom se predviđa pribavljanje saglasnosti za novo zapošljavanje i dodatno radno angažovanje kod korisnika javnih sredstava, a na osnovu mišljenja Ministarstva finansija.

Prijem novozaposlenih u JP „Novi do“ Vranje izvršen je u potpunoj tajnosti, bez ikakvog javnog konkursa, bez znanja gradonačelnika Vranja, a osim nepoštovanja zakonske procedure, prisutna je i izvesna doza nepotizma jer je jedno od lica zaposleno na ovakav način, u bliskim porodičnim odnosima sa nelegalnim direktorom ovog javnog preduzeća.

Članovi Pokreta slobodnih građana ali i svi slobodni građani grada Vranja, postavljaju, iznova i iznova, ova dva pitanja:

1. Ko upravlja ovim gradom, kada javna preduzeća sprovode odluke bez saglasnosti predstavnika osnivača, gradonačelnika grada Vranja?

2. Kada će se bahati predstavnici naprednjačke vlasti u gradu dovesti k poznaniju prava i konačno početi da poštuju zakonske i podzakonske akte, kao i odluke rukovodstva grada?“, navodi se u saopštenju Pokreta slobodnih građana Vranja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare